23948sdkhjf

Pensionsselskab bygger ungdomsboliger for en halv milliard

Opdateret kl 12:26 med information om arkitekt og kommende entrepriseaftale.

Danica Ejendomme går snart i gang med at bygge cirka 250 ungdomsboliger i Sluseholmen i København. Over Byen Arkitekter har tegnet byggeriet.

- Vi forventer, at indgå en totalentreprise inden for kort tid, hvor efter alle dennes rådgivere også vil være på plads, oplyser udviklingsdirektør i Danica Ejendomme, Niels Fribo, i en mail til Licitationen.

Michael Nielsen, der er adm. direktør i Danica Ejendomme, forventer, at projektet til cirka 500 mio. kr. står færdigt medio 2023 og oplyser desuden, at det er ambitionen at opnå en DGNB Guld certificering af byggeriet og dermed følge pensionsselskabets bæredygtighedsstrategi for nybyggerier.

Sluseholmen er under udbygning og godt på vej til at blive et integreret byområde med boliger, butikker og erhverv med direkte adgang til kanaler i sammenhæng med havnebassiner. I forvejen ejer Danica Ejendomme en stor del af området, hvor selskabet siden 2013 har opført cirka 800 lejeboliger.

- Der er fortsat mangel på boliger til unge i København, og ungdomsboliger vil passe godt ind i området som helhed, og derfor er vi overbeviste om, at de 250 ungdomsboliger både vil blive en fordel for København, Sluseholmen og Danicas kunder, lyder det fra Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme, i meddelelsen. 

Boligkøb for 250 millioner oven i hatten

Udover nybyggeriet har Danica Ejendomsselskab per 1. maj købt to boligudlejningsejendomme på Bag Søndermarken 1b-11 på Frederiksberg og Ordrup Jagtvej 93-109 i Charlottenlund af en unavngiven, privat investor. Der er gennemført tilbudspligt på ejendommene uden at det førte til, at lejerne købte boligerne. 

Handlen ligger omkring 250 mio. kr. 

Ifølge Michael Nielsen er købet på linje med selskabets strategi om at øge investeringer i boligsegmentet med særligt fokus er på centrale boliger i et overkommeligt prisleje.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109