23948sdkhjf

Aftale sikrer forsyning til Nordjyllands supersygehus

Efter nogle ugers hektisk aktivitet er lykkedes at få lavet en aftale om nedgravningen af ledninger, rør og kabler, der kan klare alle nødvendige forsyninger til Nyt Aalborg Universitetshospital, NAU. Det skriver Nordjyske.dk

Gravearbejdet, som ikke foregik på lovligt grundlag, har ellers ligget stille i en god uges tid efter krav fra lodsejerne. 

Aftalen, som nu er faldet på plads, omfatter også prisen for de arealer, hvor sygehusfunktioner skal bygges og veje etableres. 

Små 16 millioner

Regionen og Aalborg Kommune besluttede ellers i efteråret at ekspropriere 58.500 kvm, hvor det nordjyske supersygehus bygges. Arealerne ejes af Jørgen og Birgit Løgstrup samt Nobelparken A/S. 

Lodsejerne klagede over ekspropriationen, da de ikke ønskede at opgive ejendomsretten. De fik medhold i Planklagenævnet i april, idet en aftale om brugsret – og ikke fuld ekspropriation - er nok ved nedgravning af ledninger. 

- Aftalen ser fornuftig ud, og vi regner med, at arbejdet kan genoptages med det samme, siger Jørgen Løgstrup til Nordjyske.dk. 

Han får cirka 10 mio. kr. for sine 38.500 kvm i området. Nobelparken A/S’ andel er cirka 20.000 kvm. 

Den endelige, officiel godkendelse mangler stadig fra regionsrådet og Aalborg Kommune, der er myndighed i ekspropriationssagen. Aftalen er dog godkendt i regionsrådets forretningsudvalg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125