23948sdkhjf

16.000 slagteri-kvadratmeter skyder op i Vesthimmerland

Nordjyske Himmerlandskød har netop taget hul på byggeriet af sit nye kvægslagteri i Aalestrup der udføres i en hovedentreprise af Amatech A/S fra Skødstrup ved Aarhus. 

Slagteriet opføres med tilhørende opskæring og administrationsbygning med et samlet byggeareal på cirka 16.000 kvm og give plads til 130 ansatte. 

Vesthimmerland Kommunes borgmester Per Bach Laursen tog sammen med Himmerlandskøds ejere Lars Andersen, Christoffer Andersen, Louise Andersen og Louise Bondgaard Godsk det første spadestik til det nye slagter. Det skete den 29. april, hvor det indledende arbejde med klargøring af grunden havde været i gang i to uger. 

– I dette tilfælde et spadestik til et helt nyt slagteri, som bliver den største private og enkeltstående anlægsinvestering i Vesthimmerlands historie, sagde borgmester Per Bach Laursen, i forbindelsen med byggeriets første spadestik. 

Himmerlandskød præsenterende planerne for det nye slagteri i Aalestrup i september sidste år. Dengang ville direktør Lars R. Andersen overfor Nordjyske.dk ikke komme en pris nærmere end, at der bliver tale om en investering på mere end 200 mio. kr. og mindre end 500 mio. kr.

Slagteriet får plads til op mod 3.200 kreaturer om ugen, svarende til cirka 150.000 kreaturer om året. Byggeriet skal imødekomme et stigende antal slagtninger samt fremtidssikre virksomheden. 

Himmerlandskøds nye slagteri i Aalestrup forventes at stå færdigt i sommeren 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142