23948sdkhjf

Byggerobot får investorboost

En ny metode til robotdrevet fremstilling af trækonstruktioner til husbyggeri har fået penge fra Innovationsfonden. 

Det er det odenseanske robotfirma Odico, der står i spidsen for udviklingsgruppen, som modtager de 754.600 kr. Projektets samlede budget udgør 2,42 mio. kr. Det meddeler firmaet i en selskabsmeddelelse.   

Odico tog sine første skridt ind på feltet for træbyggeri sidste år med en 50 kvm tilbygning i træ i det centralt Odense, der var det første robotfremstillede træbyggeri til almindelig beboelse. Byggeriet blev til i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma Brav, CS Byggefirma samt bygherre Dennis Kassentoft Nielsen.  

Målet for det nye projekt, kaldet ”Carpen – Mobile On-site Robotic Carpentry”, er at udvikle en metode for fuldautomatisk robotfremstilling af variable trækonstruktioner, hvilket vil betyde, at standard tømmer uvilkårligt kan bearbejdes digitalt. 

Projektet vurderes at kunne bane vejen for betydelig omkostningsbesparelse i træhusbyggeri, og dermed gøre det mere attraktivt at benytte træ som byggemateriale frem for betonkonstruktioner. 

I tillæg til en øget produktivitet, vil projektet resultere i en forøget designfleksibilitet, som vil gøre det lettere at realisere mere udfordrende konstruktionsdesigns. 

Carpen-projektet forventes opstartet i 3. kvartal af 2021 og vil løbe over en periode på otte måneder. Projektet er første fase i et forventet udviklingsforløb, hvor et stationært prototypeanlæg etableres gennem og pilotproduktion gennemføres.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.273