23948sdkhjf

Nordjysk trævirksomhed i topform deler ud af overskuddet

At aktiviteten i byggebranchen har været høj i det forgangne år, har kunnet mærkes hos trævirksomheden Keflico i Støvring. Den netop offentliggjorte årsrapport viser fremgang over hele linjen, og driftsresultatet blev det bedste i virksomhedens mere end 65-årige historie.

Mens omsætningen sidste år voksede godt ti pct. til 336,5 mio. kr., blev Keflicos overskud mere end fordoblet. Før skat lød resultatet på 12,3 mio. kr., mens det rekordhøje driftsresultat landede på 14,4 mio. kr.

– Vi er meget tilfredse med det flotte resultat, vi har skabt i 2020, hvor vi endnu en gang har nået nye højder i Keflico. Resultatet skal i høj grad tilskrives medarbejderne, som har ydet en fantastisk indsats for, at vi har kunnet imødekomme den høje aktivitet i branchen, lyder det fra adm. direktør Mads Stenstrop.

Derfor har virksomheden også valgt at dele ud af årets overskud.

–  Som tak for indsatsen har vi helt ekstraordinært valgt at belønne medarbejderne ved at fordele cirka en halv million kroner af overskuddet mellem dem. Det er takket være medarbejderne, at vi kan levere de gode resultater, og derfor har vi også fremadrettet valgt at indføre en fælles overskudsdeling i Keflico, fortæller direktøren.

Strategien har holdt

Mads Stenstrop peger på at holdet hos Keflico har lært meget af coronapandemien, der blandt andet har bekræftet virksomheden i, at strategien har været rigtig.

– En strategi, hvor vi satte fokus på en bæredygtig udvikling af Keflico både miljømæssigt, socialt og økonomisk. På grund af dette, men også vores fondsejerskab, har vi skabt et solidt fundament i Keflico, der har kunnet håndtere og generere vækst over hele linjen, vurderer direktøren.

Regnskabsårets markante fremgang bygger ikke mindst på en voksende interesse i hele markedet for bæredygtige byggematerialer som træ. Særligt har interessen for et nyt sortiment af bæredygtige facadeprodukter overgået alle forventninger, fortæller Camilla Hyldgaard Thomsen, kommerciel direktør i Keflico.

– Vi har oplevet en overvældende stor efterspørgsel efter alle dele af vores sortiment i 2020. Det har været helt tydeligt, at danskerne har realiseret mange af deres boligdrømme i det forgangne år, hvilket har skabt en høj aktivitet i både den træforbrugende industri og hos de danske tømmerhandlere, siger hun og peger på, at specielt virksomhedens certificerede terrasse- og facadeprodukter har været i høj kurs.

En bagside af medaljen

Keflico ser således lyst på fremtiden og har positive forventninger til 2021, hvor den høje aktivitet tegner til at fortsætte.

– De første måneder af 2021 har været præget af en usædvanlig høj markedsaktivitet i Danmark såvel som globalt, hvilket vi også har mærket til i Keflico, hvor vi i første kvartal har sat nye omsætningsrekorder, fortæller Camilla Hyldgaard Thomsen, og fortsætter:

– Det er vi naturligvis meget glade for. Bagsiden af medaljen er, at aktiviteten lige nu har medført udbredt vareknaphed på træbaserede produkter og deraf stigende priser. På nogle områder i et tempo, som vi ikke har set længe. Det er en kompleks tid at navigere i, men der er heldigvis stadig træ at sælge, siger Camilla Hyldgaard Thomsen.

Hun peger på, at Keflicos forventninger til året og fremtiden som helhed er positive til trods for, at den nuværende situation med materialeknaphed gør udsynet sløret. Til gengæld har Keflico-holdet store forventninger til den nye strategi ”Ét bæredygtigt Keflico - Uncover the wonders of wood”, der skal sætte kursen frem mod 2023.

– Vi vil med strategien fortsætte vores bæredygtige rejse og gøre træ mere tilgængelig for alle ved at udfolde og navigere vores kunder igennem det fantastiske univers af træ. Derfor præsenterer vi lige nu en helt ny visuel identitet for Keflico med eksempelvis nyt logo. Derudover har vi allerede flere spændende markedsrettede tiltag i gang, som vi kommer til at præsentere i løbet af 2021, lyder det fra den kommercielle direktør.

Keflico A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 336,5 303,0
Resultat af primær drift 14,4 8,3
Resultat før skat 12,3 5,6
Årets resultat 9,6 4,3
Balancesum 171,5 167,8
Egenkapital 63,6 44,5
Gns. antal ansatte 50 50
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094