23948sdkhjf

Skræller 33.000 kubikmeter jord væk og genbruger det

Ved Ballerup fremtidssikrer anlægsgartnervirksomheden OKNygaard et rekreativt naturområde nær Haraldsminde og Harrestrup med flere nye klimaløsninger. 

– Vi har i samarbejde med bygherre Novafos gravet mere end 33.000 kbm jord af og etableret et stort græsklædt regnvandsbassin. Bassinet udformes, så det passer ind i det omkringliggende naturlandskab med græs og træer samt en trampesti og træbroer til dem, der er ude for at gå, løbe eller cykle sig en tur, fortæller projektleder Rune Usle Wortmann i en pressemeddelelse fra OKNygaard. 

Han forventer, at projektet er færdigt til udgangen af juni. 

Udgravningen til det store regnvandsbassin har givet en masse overskydende jord, som bliver genbrugt for at tilgodese miljø og bæredygtighed på området i steder for at blive kørt væk. 

– Områdets kælkebakke har fået et nyt lag jord, så den er mere jævn for børnene at køre på om vinteren. I den nærliggende hundefold har det ekstra lag jord gjort, at der ikke længere er så vådt og sumpet, fortæller Rune Ulse Wortmann og fortsætter: 

– Og endelig så bliver den afgravede jord også brugt til at sikre, at vandet fra oversvømmelsesarealet finder vej tilbage til regnvandsbassinet og ikke lægger sig i lavninger i terrænet.  

10 kommuner får gavn af de nye klimaløsninger 

Over de næste 20 år gennemføres der anlægsprojekter for 1,1 mia. kr. i området omkring Harrestrup Å som del af en ny fælles ”Kapacitetsplan’’ mellem 10 kommuner. Formålet er at indrette åen og de omkringliggende grønne områder så regnvand ved skybrud kan rummes i åen i stedet for at oversvømme de nærliggende huse og veje. Som del af dette kapacitetsprojekt etableres et stort oversvømmelsesareal med sluse. Arealet kan indeholde 21.000 kbm vand svarende til en femårs regnhændelse. Når slusen lukkes, kan området indeholde yderligere 30.000 kbm vand. 

– Ved fuld udnyttelse kan Haraldsminde projektet med både regnvandsbassin og oversvømmelsesareal tilbageholde knap 60.000 kbm vand. Det svarer til cirka 1200 personers årlige vandforbrug’, udtaler Rune Ulse Wortmann. 

Foruden regnvandsbassin og oversvømmelsesareal udføres et større kloakarbejde. 

OKNygaard er lige nu i gang med omlægningen af det eksisterende regnvandssystem, så regnvandet i oplandet vest for Motorring 4 kan ledes til det nye regnvandsbassin samt etablering af tilløbs- og udløbsbrønde fra regnvandssystemet og til Harrestrup Å.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11