23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Nej til kædeansvar

Rent praktisk vil det være umuligt for et håndværksfirma at finde ud af, om fx et polsk firma betaler skat i hjemlandet, lyder det fra Dansk Byggeri i en kommentar til EU’s direktiv om kædeansvar.
EU-kommissionen stiller ifølge Dansk Byggeri byggebranchen overfor en umulig opgave, når den lægger op til, at en håndværksmester frem over skal holdes økonomisk ansvarlig, hvis underleverandøren ikke overholder reglerne.

- Det vil rent praktisk være en umulig opgave for både store og små håndværkervirksomheder at finde ud af, om fx et polsk firma betaler skat i hjemlandet. Jeg har svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre, siger direktør Peter Stenholm i Dansk Byggeri.

Hos Dansk Byggeri vil man til gengæld gerne hjælpe myndighederne med at skabe et arbejdsmarked, hvor både danske og udenlandske virksomheder arbejder på lige vilkår, og hvor myndighederne via RUT-registeret ved, hvilke virksomheder, der arbejder i landet.

- Men udgangspunktet må være, at det er den, der bryder reglerne, som kommer til at hæfte. Dette ansvar skal ikke kunne tørres af på andre. Jeg håber derfor, at EU-kommissionen besinder sig og indser, at kædeansvar ikke er vejen frem, siger Peter Stenholm.

EU-Kommissionens forslag lægger desuden også op til, at myndighederne i de forskellige EU-lande skal arbejde meget bedre sammen, sådan at danske myndigheder fx får hjælp af tyske myndigheder til at inddrive skat, bøder osv.

- Det er et rigtig godt tiltag, som vil gøre det nemmere for myndighederne at udføre deres arbejde. Og netop derfor er det også bedst at lade myndighederne fortsætte med at være dem, der skal sørge for, at udenlandske virksomheder overholder reglerne, slutter Peter Stenholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11