23948sdkhjf

Moderne landsby i Kokkedal finder sin vinder

Arkitektfirmaet Aart vinder boligprojekt, der omdanner Ullerødgaard i Kokkedal og parken omkring den historiske gård til senior- og familieboliger med fokus på grønne fællesskaber. 

Cordsen Ejendomme er bygherre på projektet, som i omfang bliver 10.200 kvm og giver den hengemte park nyt liv, skriver Aart i en pressemeddelelse.  

I projektet betragtes boligerne ikke som isolerede enheder men indtænkes i fællesskabsbårne sammenhænge, hvor grønne omgivelser spiller en vigtig rolle. I Kokkedal sker det med landsbyen som forbillede, og ved at nytænke boligen som en del af et parkfællesskab.

Fakta: Ullerødgaard

Beliggenhed: Kokkedal

Omfang: 10.200 kvm

Bygherre: Cordsen Ejendomme

Arkitekt: Aart

Landskabsarkitekt: Aart

Visionen er, at boligklynger med forskellige boligkvaliteter forskyder sig rundt i parken. Herved opstår intime uderum med grønne kvaliteter, der kan anvendes til mindre fællesskaber som kontrast til det store fællesskab i resten af parken.

Udover de nye boliger omdannes den eksisterende Ullerødgaard, hvor stuehuset bevares og bliver til fællesfunktioner for private og offentlige arrangementer. Gårdens nord- og vestvendte længer omdannes til mindre boliger.

Parken omkring den eksisterende Ullerødgaard bliver omdannet, så området får grønne uderum mens de omgivende høje træer bevares og bliver identitetsskabende for projektet. Derudover vil en række mindre stisystemer udgøre hyggelige forbindelser, der binder parken sammen på kryds og tværs, og hvor små lommer giver rum til ophold under de store træer. Samtidig bliver søen og det grønne område i midten af parken et samlingspunkt med drivhuse, legeplads, fælleshus og lignende.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094