23948sdkhjf

Startede i en havepavillon - nu sælger stifter livsværket efter 25 år

I Svendborg på Sydfyn gør Christian Bidstrup nu klar til at sælge sit livsværk. I 25 år har han stået i front for firmaet, der i dag hedder Lundeborg Træ, men som gennem tiden har beskæftiget sig med alt fra salg af linoliemaling til fremstilling at plankeborde – og selvom stifteren snart trækker stikket, håber han ikke, historien slutter her.

– Jeg håber på, at der kommer nogen, som kan og vil arbejde videre med udviklingen af firmaet, og som enten kunne have glæde af at koble det på deres eget eller måske sidder med en drøm om at starte selvstændigt, lyder det fra Christian Bidstrup.

Kan flyttes hvor som helst hen

Helt præcist kan en potentiel køber se frem til at overtage navn, brand, goodwill, kunder og indkøbskontakter, og som en sidegevinst de 60.000 følgere på facebook-siden egeplankeborde.dk. Med i handlen følger også Lunderborg Træs trucks, grej og det varelager, virksomheden er gået i gang med at sælge ud af fra de lejede lokaler på Svendborg Havn.

– Og det er en forretning med godt gang i, så så får man lige pludselig travlt med at tage telefoner og besvare mails og sælge træ, tør stifteren godt love.

 At lokalerne ikke indgår i handlen betyder, at en ny indehaver vil kunne flytte forretningen lige derhen, man skulle ønske.

– Og vi sælger træ på både Sjælland, Fyn og i Jylland, ja faktisk over hele landet, så det skulle der ikke være noget til hinder for, fortæller Christian Bidstrup, hvis kundekreds i dag tæller alt fra trælaster til privatpersoner.

– Så kunderne er bredt fordelt, og det betyder også, at selv når der er nedgangstider i byggeriet, klarer vi os – og i opgangstider klarer vi os endnu bedre, slår han fast.

Lundeborg Træ er i dag en enkeltmandsvirksomhed, der udover Christian Bidstrup har fuldtidshjælp til kontor og salg samt en pladsmand, der er ansat på deltid. Og det er indehaverens vurdering, at det er den holdstørrelse, det også vil kræve at føre forretningen videre med det nuværende aktivitetsniveau.

Fra farvehandler til træpioner

Christian Bidstrup er oprindeligt uddannet tømrer i Rødovre, men i starten af 1990’erne rykkede han og familien til Sydfyn, hvor han startede som tømrermester.

– Dengang var der en masse snak om linoliemaling, men jeg kunne ikke finde nogen, der ville sælge det, og så måtte vi jo selv i gang, fortæller Christian Bidstrup om den tilgang, der lader til at have kendetegnet en stor del af hans karriere.

Den 1. februar 1997 åbnede han dørene til Lundeborg Farvehandel, hvis første adresse var i en 24 kvm stor pavillon på græsplænen ved hjemmet i Lundeborg, og snart derefter begyndte han også at importere træ parallelt med tilværelsen som tømrermester.

– Men jeg valgte hurtigt at fokusere helt på trælasten. Det, jeg gerne ville, var at få lærk og douglas ind i stedet for de trykimprægnerede trætyper og herefter egetræ i stedet for de oversøiske sorter, fortæller Christian Bidstrup, der således kan kaldes lidt af en pioner på sit felt.

– I dag er der jo rigtig mange, der kan tilbyde alternativer til det trykimprægnerede, og det har været meget interessant at følge med i den udvikling. I dag ønsker de fleste både noget godt og miljøvenligt træ, så selv trælasterne er nu tvunget til at tænke i den retning, hvad enten de vil eller ej, lyder det fra Lundeborg-stifteren.

På den måde blev missionen så at sige fuldført for Christian Bidstrup, der nu er klar til at takke af og lade en anden stå for at føre træ-virksomheden til næste udviklingstrin.

– Så kan jeg bruge mere tid på mine hobbyer som sejlads, fiskeri og rejser samt mere tid til familie, børnebørn og venner, lyder fremtidsplanerne.

Ifølge Christian Bidstrup har flere allerede vist interesse, men han understreger, at han stadig gerne vil i kontakt med potentielle købere. Og hvad en sådan så skal forvente at måtte slippe for at overtage forretningen?

– Den koster den bedste pris, jeg kan få, så det er bestemt til forhandling, lyder oplægget fra stifteren.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094