23948sdkhjf

Stifter har solgt livsværket: Flytter 100 km mod vest

– Jeg håber på, at der kommer nogen, som kan og vil arbejde videre med udviklingen af firmaet.

Sådan lød det i maj fra Christian Bidstrup, der efter 25 år havde valgt at sætte et Til Salg-skilt på livsværket Lundeborg Træ, og nu har en køber meldt sig på banen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Navn og brand er nemlig solgt til sønderjyske Tiset Savværk, så selvom lokalerne lige ned til Svendborgsund lukker og slukker til efteråret, når Christian Bidstrup går på efterløn, kommer Lundeborg Træ til at leve videre godt 100 km vest for oprindelsesstedet.

– Vi vil fortsætte med Lundeborg Træs brand. Vi sælger selv noget lignende, så det lå lige til højrebenet. Vi vil løfte de samme opgaver som Christian og håber på de samme kunder og koncept, men også på at kunne videre udvikle på det, fortæller savværksindehaver og –direktør Per Bech Sørensen til Fyens Stiftstidende.

Fortsætter ad den grønne vej

Lundeborg Træ har gennem tiden specialiseret sig i miljøvenligt træ, og for Christian Bidstrup var det vigtigt, at netop det bæredygtige aspekt kunne videreføres under en ny ejer. Overfor Wood Supply understregede han således også tidligere på året, at prisen ingenlunde var fastlagt på forhånd.

– Den koster den bedste pris, jeg kan få, så det er bestemt til forhandling, lød det fra Lundeborg-stifteren i maj.

Til Fyens Stiftstidende fortæller Christian Bidstrup i dag, at parterne blev enige om en købssum på ”et lavt symbolsk beløb” og understreger desuden, at Tiset Savværk var den helt oplagte arvtager.  

På savværket nær Gram har man nemlig også skruet ekstra op for den grønne indsats de senere år.

– Omkring 80 procent af det, vi sælger i dag, kommer fra bæredygtigt skovbrug, og her har vi en ambition om, at det i 2022 skal være 100 procent, der er certificeret med enten FSC eller PEFC, fortalte Per Bech Sørensen i februar til Wood Supply

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125