23948sdkhjf

Femern-byggeri forsinkes af manglende godkendelser

Det er uvist, om Femern Bælt-forbindelsen bliver færdig i 2020 som planlagt. Det kom frem under et stort info-møde i København i sidste uge.
Godt 500 personer troppede op, da Femern A/S den 21. marts havde inviteret til ”Industry Day” i København.

Dagen var primært rettet mod de store konsortier, der skal byde på de fire kontrakter, som Femern-forbindelsen bliver udbudt i, og med 17 nationer repræsenteret i København kunne bygherren konstatere, at der er stor interesse fra internationale virksomheder for at få en del af den ca. 40 mia. kr. store opgave.

Tilstede var blandt andet Phil & Søn, MT Højgaard og tyske Hochtief.

manglende godkendelser forsinker byggeriet
På programmet var en gennemgang af udbudskontrakterne, og hvordan udbudsprocessen kommer til at foregå.

Oplæggene stod bl.a. Femern A/S’ tidligere tekniske direktør, Peter Lundhus, nuværende tekniske direktør Steen Lykke og adm. direktør Leo Larsen for. Sidstnævnte kunne fortælle, at Femern Bælt-forbindelsen endnu engang er blevet udskudt, og at det på den baggrund er tvivlsomt, om den når at blive færdigbygget i 2020.

Årsagen er, at man hos Femern A/S har været for ambitiøse i forhold til godkendelse hos myndighederne i Danmark og Tyskland:

- Femern er i gang med at analysere tidsplanen, og det arbejde er tilendebragt inden sommerferien. Det forventes at resultere i, at vi bliver forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan, sagde direktøren efterfølgende til Ritzau.

I den oprindelige tidsplan var det planen, at kontrakterne med de virksomheder, der skal bygge den godt 18 kilometer lange tunnel, skal være indgået i sommeren 2014, så de kan gå i gang med byggeriet lige omkring årsskiftet 2015. Men de manglende godkendelser udskyder den proces.

Flere netværk deltog
Udover konsortierne kunne andre virksomheder deltage med en roll up banner, og det var der mange, der havde valgt at gøre. Blandt andet havde netværkene Connect Workflow, Fespa og Femern Suppliers valgt at stille op med materiale.

Femern Belt Development deltog på dagen med materiale, der synliggør alle de aktiviteter, som virksomhederne i Region Sjælland deltager i.

På en skærm kunne tilskuere blandt andet se billeder fra netværksmødet og seminarer. Formålet med præsentationen er at vise, at de lokale virksomheder er i gang med at forberede sig til byggeriet, og at de store konsortier derfor kan bruge lokale kræfter, når byggeriet går i gang.

Kilde: Femern.info

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094