23948sdkhjf

NCC renoverer Sjællandsbroen

Fra april til september gennemfører NCC Construction en omfattende renovering af broen, der forbinder Kongens Enghave med Amager.
NCC har vundet renoveringskontrakten i hovedentreprise fra Københavns Kommune til en samlet sum på ca. 16 mio. kr.

Der er tale om en omfattende renovering af både vejbelægningen og broens bærende struktur, der skal garantere at broen fortsat er sikker.

- Vi graver den gamle belægning af, og et stykke nede i broen støber vi en plade af beton, der skal beskytte broen mod blandt andet fugt. Bagefter etablerer vi vejkassen oven på pladen igen med helt ny vejbelægning, forklarer projektleder Ronnie Frederiksen fra NCC.

Til vands
Kontrakten indeholder også renovering af Sjællandsbroens betonpiller og underside – et arbejde NCC sandsynligvis skal lave fra pramme på vandet.

- Det bliver lidt anderledes, men vi har en bred erfaring at trække på, så det skal nok gå, fortæller Ronnie Frederiksen, der tidligere har ledet NCC’s broprojekter blandt andet på de danske motorveje.

Ca. 51.000 biler dagligt
Arbejdet skal laves sektionsvis, så det stadig er muligt for trafikken at passere broen i hele renoveringsperioden. Derfor tager arbejdet ca. fem måneder.

Under arbejdets er det nødvendigt at gøre vejbanerne smallere og sætte hastighedsbegrænsningen ned til 50 km/timen.

- Med mellem 45.700 og 51.200 passerende biler i døgnet bliver det naturligvis en udfordring, men vi håber, at bilisterne kan forstå nødvendigheden af vores arbejde og også vil vise hensyn over for vores folk, der går derude, og tage foden lidt af speederen, siger Ronnie Frederiksen.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128