23948sdkhjf

STB Byg med vækst og overskud

Byggefirmaet fra Vejle har i 2011 øget sin omsætning med over 60 procent, og det kan ses på bundlinjen.
STB Byg A/S har på særdeles fornem vis lagt krisen bag sig i de forgangne to år. Siden 2009 er omsætningen øget fra 63 til 187 mio. kr., og det har i 2011 banet vej for overskud for andet regnskabsår i træk.

Resultatet før skat udgør lidt over 7 mio. kr., og det er en fremgang på godt 2,7 mio. kr. i forhold til 2010.

- Vi har opnået et tilfredsstillende resultat i forhold til den vækst firmaet har haft og den aktuelle situation for byggebranchen, lyder vurderingen fra adm. direktør Jens Winther.

Institutioner, boligforeninger og lavenergihuse
Blandt de opgaver, som blev afsluttet i 2011, var en større ombygning af Campus Silkeborg, renovering af feriehusene i Helsingør Ferieby for Folkeferie.dk, ombygning af plejecentre i Aarhus og Roskilde og ombygning og renovering af Psykiatrisk Hospital i Esbjerg.

Som noget nyt blev der også bygget lavenergihuse i samarbejde med Lavenergihuse.net. Et samarbejde, som Jens Winther forventer, vil medføre nybygning af 8-10 lavenergihuse i 2012.

2012 er kommet godt fra start
Med en solid ordrebeholdning og med god udsigt til endnu flere i pipelinen er STB Byg også kommet godt fra start i 2012.

- Vi er startet på en totalrenovering og ombygning af en hel blok i Varbergparken i Haderslev. Vi er i gang med at totalrenovere 125 almene boliger for Billund Boligforening. I Aarhus skal vi i storentreprise bygge 183 ungdomsboliger for Kollegiekontoret og 116 energivenlige almene boliger for Boligforeningen Århus Omegn. Endelig er der 40 almene ældreboliger for Fredericia kommune, så det ser fornuftigt ud, mener Jens Winther.

Han forventer, at flere opgaver kommer til i takt med, at de prækvalifikationer og licitationer, som STB Byg har budt på, afgøres.

Altid plads til forbedringer
I lighed med mange kolleger i branchen oplever STB Byg, at det er blevet sværere at tjene penge siden de gode år før krisen. Et kig på regnskaberne afslører således, at resultatet af den primære drift blot er forbedret med lidt mere end 0,5 mio. kr. fra 2008 til 2011, selvom omsætningen i denne periode er øget med over 80 mio. kr.

Trods fremgangen de sidste par år ser Jens Winther da heller ingen grund til at hvile på laurbærrene:

- Vi arbejder fremadrettet på at lære af fortiden, så vi hele tiden kan optimere vores arbejdsprocesser og få trimmet virksomheden – til gavn for både os selv og vores kunder. Vi vil gerne udvikle vores forretning og udnytte de mange kompetencer, vi har i huset, siger direktøren.

STB Byg har blandt andet udviklet sit eget kvalitetssikringssystem, som alle byggesager gennemgår. Der er også fokus på miljø, sikkerhed og sundhed ved hjælp af en række fællesbetingelser, der også er gældende for underentreprenører og leverandører for at sikre, at alle love og retningslinjer for miljøet overholdes.

- Hele organisationen er gearet til at tænke og handle energirigtigt og søge bæredygtige løsninger, så vi er allerede klædt godt på til kommende krav om bæredygtighed, fortæller Jens Winther.

Der er også plads til social ansvarlighed hos STB Byg, der for tiden har otte lærlinge ansat i tømrerafdelingen. Virksomheden er gået ind i et projekt om social rummelighed i samarbejde med Det Lokale Beskæftigelsesråd og Jobcentret i Vejle. Her skal STB Byg hjælpe med at integrere ledige borgere med personlige og sociale problemstillinger på arbejdsmarkedet.

STB Byg A/S er det største selskab i STB Byg Holding ApS, som desuden tæller Hornemurerne A/S ved Varde, et par mindre driftsselskaber inden for byggeri samt et investeringsselskab. STB Byg Holding ApS beskæftiger omkring 100 medarbejdere og ejes i fællesskab af Jens Winther, Henrik Nielsen og Jan Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098