23948sdkhjf

Region Hovedstaden vil skyde 945 millioner i energioptimering

Et enigt regionsrådsudvalg har godkendt en finansieringsramme på 945 mio. kr. til at energieffektivisere hospitaler og øvrige bygninger i Region Hovedstaden.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Pengene skal konkret skydes i nye pumper, flere energioptimerede ventilations- og varmeanlæg bedre køling med mere og skal bidrage med at opfylde Region Hovedstadens ambition om at mindske regionens samlede udledning med 70 pct. i 2025.

Hovedparten af de energioptimerende tiltag vil kunne lægges ned i rammeaftalen for det fireårge strategiske partnerskab på renoverings- og byggeopgaver, som Region Hovedstaden netop har indgået i foråret, oplyses det.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne fortælle i marts blev partnerskabet vundet af et hold bestående af Kemp & Lauritzen, MT Højgaard, Rambøll og Link Arkitekter.

- Det betyder, at vi kan gå i gang med flere af projekterne allerede nu. Dermed kan vi hurtigt komme i gang med det vigtige arbejde, siger enhedschef i Region Hovedstaden Heine Knudsen i meddelelsen og tilføjer:

- Samtidig tænker vi også energiprojekterne sammen med den generelle renovering og kvalitetssikring, som er planlagt på hospitalerne i de kommende år.

Region Hovedstaden har planer om at lave energieffektiviserende projekter i Herlev Hospital, Rigshospitalet, Gentofte Hospital, Amager Hospital, Hvidovre Hospital, Region Hovedstadens Apotek og en række øvrige ejendomme, lyder det i pressemeddelelsen.

Finanseringen af energiprojekterne vil ske gennem syv leasingrammer, som skal tilbagebetales over de næste 20 år via de energibesparelser, som tiltagene ventes at medføre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093