23948sdkhjf

Se regeringens plan for virksomheders samfundsansvar

Under overskriften ”Ansvarlig vækst” præsenterede erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i dag regeringens nye handlingsplan for virksomhedernes samfundsansvar.
Den nye handlingsplan skal bidrage til at vækst og ansvarlighed går hånd i hånd og dermed skaber værdi for både virksomheder og samfund. Det er en opgave, der involverer både erhvervsliv, forbrugere, investorer, organisationer, NGO’ere og det offentlige.

Et af hovedinitiativerne er etablering af en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Institutionen skal bidrage til at finde løsninger og hjælpe ofre for krænkelser af fx menneskerettigheder eller dårlige arbejdsmiljøforhold.

- Regeringen forventer, at danske virksomheder opfører sig ansvarligt herhjemme, såvel som på den globale markedsplads. Dels er det det rigtige at gøre, og dels giver det nye vækstmuligheder for danske virksomheder, siger Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og fortsætter:

- Med handlingsplanen vil regeringen sætte nyt skub i udviklingen til gavn for miljø, klima og arbejdstagerforhold verden over, men også til gavn for danske virksomheder. På lang sigt er det en god forretning for virksomhederne at tage hensyn til det samfund, de er en del af. Det vil regeringen skabe de rette rammer for.

Regeringens handlingsplan har fire indsatsområder:
• styrke respekten for internationale principper
• øge ansvarlig vækst gennem partnerskaber
• øge gennemsigtigheden
• fremme gode rammer for ansvarlig vækst gennem det offentlige

Regeringens nye handlingsplan bygger på anbefalinger fra Rådet for Samfundsansvar.

Hele handlingsplanen kan læses her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125