23948sdkhjf

Tilbageblik på et hektisk år

Træsektionens generalforsamling gav anledning til at se tilbage på et spændende 2011.
Denne artikel bygger på informationer fra Dansk Byggeris nyhedsbrev

Hotel Vejle Fjord i Stouby dannede fredag den 16. marts rammen om Træsektionens årlige generalforsamling.

Her kunne sektionsformand Michael R. Lund se tilbage på et år, der har budt på mange spændende opgaver. Specielt det nye koncept, VE-Byg, blev fremhævet som et tiltag, der har været med til at sætte sektionen på danmarkskortet.

2011 bød på en lang række projekter, lige fra arbejdsmiljø, over byggeteknik til og fagets uddannelser, men den altoverskyggende opgave har været forberedelserne til de netop afsluttede overenskomstforhandlinger.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i Træsektionen havde håbet på mere medvind til sammenskrivningen af byggeriets overenskomster, så vi i fremtiden kun havde én fælles overenskomst i byggeriet. Vi har sammen med Dansk Byggeri og vores kolleger i murerfaget arbejdet tæt samme om at nå til enighed om den indlysende gode idé. Men omstændighederne omkring dette års forhandlinger gjorde det ikke muligt at opnå enighed om en sammenskrivning, sagde Michael R. Lund, der samtidig udtrykte forhåbninger om håber, at idéen kan tages op igen i 2014.

Vedvarende energiløsninger i fokus
Træsektionen har i det for løbne år lagt stor energi i etableringen af interessegruppen, VE-Byg, med fokus på vedvarende energiløsninger til private forbrugere

Michael R. Lund er overbevist om, at virksomheder, som sætter resurser af til at opbygge de nødvendige kompetencer inden for VE-løsninger for decentral energiproduktion, vil stå stærkt i fremtiden.

- Vi vil i de kommende år opleve en stigende interesse for egenproduktion af energi. I takt med energiprisernes himmelflugt – og det forhold at det bliver stadigt lettere og billigere at etablere fx solcelleanlæg – vil det private marked over de næste år eksplodere, forklarer han.

En branche i forandring
I forbindelse med generalforsamlingen holdt Træsektionen en temadag med udgangspunkt i, at byggeerhvervet er under forandring.

Udviklingen betyder, at en lang række af de selvfølgeligheder, som branchen har arbejdet med gennem generationer, er truet. Og ifølge Michael R. Lund kan det derfor være en sund og givende udfordring at se det hele fra en anden vinkel.

- Hvis vi tackler udfordringerne klogt, kan vi som gevinst få en mere strømlinet og skarp organisation i vores virksomheder og i vores organisationer, pointerer han.

Temadagen var opdelt i to faser. Første del tog afsæt i organisationerne 3F og Dansk Byggeri og deres muligheder i fremtidens byggeri. Her kom adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, og afdelingsformand i 3F, Peter Hougård, med hvert sit bud på organisationernes rolle i fremtidens byggeri. Anden fase tog fat i håndværket. Her satte Michael H. Nielsen fokus på tømrerfaget, der til stadighed flytter grænserne for det oprindelige fags kvalifikationer.

Læs mere om Træsektionen på www.traesektionen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078