23948sdkhjf

Højhus rejser sig i Aarhus

For bare et år siden var der ingenting. Nu knejser et næsten færdigt 12-etagers byggeri med i alt 159 kollegielejligheder på en af byens bedste beliggenheder.
Fredag er der rejsegilde for Grundfos Kollegiet på de Bynære Havnearealer i Aarhus.

Det er Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Aarhus Maskinmesterskole, der står bag stiftelsen af Grundfos Kollegiet med ønsket om at gøre en aktiv indsats for at skaffe flere boliger til byens studerende.

Kollegiet står klar til indflytning allerede i september 2012, og der bliver rift om pladserne, forudsiger Keld Laursen, som er bestyrelsesformand for foreningen bag Grundfos Kollegiet.

- Her er tale om en helt unik beliggenhed og en yderst rimelig husleje. Vi kan være meget stolte i Aarhus over, at det kan lade sig gøre at tilbyde sådanne forhold til vores studerende. Det forekommer ikke ret mange andre steder i verden.

Et bæredygtigt kollegium
Parterne bag det nye kollegium har indgået en aftale med industrikoncernen Grundfos, der skal finansiere energibesparende teknologi til bygningen og sætte fokus på bæredygtighed blandt kollegiets beboere.

- Vi har nogle stærke energimæssige målsætninger. Bygningen skal kunne udnytte lokale energiresurser optimalt og tilpasse sig dens brugere. Vi er meget optagede af at finde løsninger, der kan være med til at reducere beboernes adfærdsbetingede energiforbrug, siger Keld Laursen.

Kollegiet er gået sammen med Grundfos og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet om at udvikle et af de mest omfattende måleprogrammer for energiforbrug i Europa.

Hvert 6. sekund vil beboernes forbrug af el, vand og varme blive registreret. De mange data skal blandt andet bruges til forskning og teknologiudvikling.

Én af havneområdets markante arkitektoniske bygninger
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Aarhus Maskinmesterskole har stiftet en selvejende institution, der står bag Grundfos Kollegiet. Formålet er at imødekomme efterspørgslen på attraktive studieboliger.

Kollegiet er placeret tæt på Navitas, som står færdigt i 2014. Navitas bliver det nye domicil for Aarhus Universitets ingeniøruddannelser inden for byggeri og mekanik, Maskinmesterskolen i Aarhus samt INCUBA Science Park.

Kollegiet er opført i lavenergiklasse 2015 med 12 etager og 159 lejligheder til i alt 206 beboere. Det bliver en af havneområdets markante arkitektoniske bygninger. Facaden er opdelt i smalle lodrette afsnit, som i de kommende måneder skal beklædes i forskellige materialer. Det kommer til at give indtrykket af, at bygningen består af flere selvstændige højhuse.

Sjælsø Danmark har totalentreprisen på byggeriet og inviterer til rejsegilde på tagterrassen i morgen, torsdag d. 29. marts, klokken 14.00. Læs mere om kollegiet på www.grundfoskollegiet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078