23948sdkhjf

Nyt passivhus-koncept ser dagens lys

Tre nordjyske firmaer er gået sammen i firmaet ”Passivhus Konceptet”. I første omgang arbejdes der på projekter i Aalborg, Hjørring og Aars.
Et arkitekttegnet hus med et ekstremt lavt energiforbrug – og til en pris, der matcher et typehus.

Det mål satte et arkitektfirma, en tegnestue med byggeteknisk rådgivning og et byggefirma, da de sammen startede ”Passivhus Konceptet”.

Firmaet er en landsdækkende virksomhed, men selskabets partnere bor i Nordjylland, hvor de har gjort sig klar til at tegne projekter på udstykninger i Skt. Knuds Park i Hjørring, på Ikarosvej i Aalborg og i Tvebjerg i Aars. Her vil Calum Ejendomsaktieselskab levere grund og landskab til nye passivhuse.

- Byggeprisen er lidt højere – men den ekstra pris tjenes hurtigt ind ved lavere udgifter til energi til blandt andet opvarmning. Det har betydning nu – og det vil få endnu større betydning i fremtiden, fordi alt tyder på, at udgiften til energi fortsat vil stige. Derfor betyder det meget, at vi kan bygge en arkitekttegnet villa med et energiforbrug på ned til 15 kWh om året pr. netto kvadratmeter, siger Morten Madsen, CAD Tegnestuen i Hjørring, der er en af partnerne bag Passivhus Konceptet. De to andre er arkitektfirmaet Hovaldt i Vrå og Fjordbak Byg i Hjørring.

Certificeret byggeri
Passivhus Konceptet er ikke et typehusfirma, som vi normalt kender det. Firmaet har tegnet og energiberegnet fire forskellige forslag til enfamilieshuse. Både beregninger og tegninger kan bruges direkte eller som udgangspunkt for at tegne det hus, som en køber ønsker.

Byggerierne sker efter tyske standarder, der sætter strenge krav til varme- og elforbrug. Passivhus er ikke en beskyttet betegnelse, så derfor er det vigtigt, at passivhuse, der overholder kravene, er certificeret af Passivhus Instituttet i Darmstadt i Tyskland. Kun et Certificeret Passivhus sikrer køberen, at det overholder de strenge krav til energiforbrug, oplyser Morten Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079