23948sdkhjf

Rådgivende ingeniør går egne vej til vækst - har passeret 100 ansatte

ABC – Rådgivende Ingeniører, som indtil i år hed AB Clausen, gik frem på både top- og bundlinje i 2020.

Nettoomsætningen hos Rødovre-virksomheden steg 38 pct. til 65 mio. kr., mens resultatet før skat blev mere end tredoblet til 5,9 mio. kr.

Succesen blev ifølge firmaet sikret ved at tilbyde kunderne et skræddersyet team af specialiserede rådgivere udover ABC’s egne specialister for konstruktioner og bæredygtigt byggeri. Således fungerer det rådgivende ingeniørfirmas egne projekteringsledere som styringsrådgivere, ligesom man kender fra entreprenørerne.

– Vi har vist en anden vej med vores strategi om at tilbyde kompetencebaseret rådgivning. De rigtige specialister og vores dygtige projektleder sikrer kreativ rådgivning og agilitet, siger adm. direktør Ammar Al-Temimi i en pressemeddelelse fra firmaet.

Corona satte sit præg

Corona-krisen satte selvfølgelig også sit præg hos ingeniørvirksomheden. De tidlige bekymringer for ordretilgangen under krisen blev heldigvis gjort til skamme, men til gengæld skulle der arbejdes på distancen som aldrig før. Det viste sig at være en stor udfordring.

– Det var en stor omstilling i starten, men 2020 lærte os meget om at arbejde effektivt sammen på distancen, konstaterer Ammar Al-Temimi.

Onboarding af nye medarbejdere var også præget af restriktionerne, men ABC udvidede alligevel betydeligt og var ved regnskabets afslutning 87 medarbejdere. Siden er endnu flere kommet til, og virksomheden beskæftiger i dag mere end 100 medarbejdere.

Fokuserede på bæredygtighed

ABC arbejder med alle ingeniørdiscipliner inden for nybyggeri og renovering, men har en særlig ambition om at skubbe aktivt til den grønne omstilling og bæredygtige helhedsløsninger indenfor byggeriet.

I 2020 etablerede virksomheden en samlet afdeling for projektstyring og bæredygtighed. Her er samlet et hold af bæredygtighedsrådgivere, der hjælper kunderne med at definere og realisere ambitionerne om mere bæredygtigt byggeri.

ABClausen A/S*
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 65,2 47,2
Bruttoresultat  39,8 28,5
Resultat før skat 5,9 1,9
Årets resultat 4,6 1,4
Aktiver i alt 28,8 14,7
Egenkapital 6,6 3,4
Gns. antal ansatte 56 45
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.
* ABClausen A/S skiftede i maj 20201 navn til ABC Rådgivende Ingeniører A/S.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125