23948sdkhjf

’Grønt’ kontordomicil klar til byggestart

I næste uge lægges grundstenen til et af Aarhus’ mest moderne kontorbyggerier. Huset udstyres med de nyeste it-løsninger inden for bygningsdrift.
Byggeriet, der er udviklet af NCC Property Development, skal stå færdigt i februar 2013, hvor Ateas 400 århusianske medarbejdere flytter ind.

Kontorhuset bliver på 10.500 kvadratmeter, fordelt med 2.500 kvadratmeter kælder og værksted samt 8.000 kvadratmeter kontor i tre etager.

- Samtidig med at vi nedbringer energiforbruget, og dermed vores CO2-udledning, giver vi vores 400 århusianske medarbejdere et 10.500 kvadratmeter nyt kontormiljø med bedre ventilation og akustik samt en langt mere effektiv udnyttelse af rummet end i de fleste andre kontorbygninger.

- Det gør arbejdsoplevelsen og samarbejdet bedre og er med til at understrege, at Atea er med helt fremme, også når det kommer til bæredygtighed. Det giver god mening, når vi også forretningsmæssigt går op i at sælge energibesparende it-løsninger til vore kunder, siger Mohan Parson, CFO i Atea.

The European GreenBuilding Programme
Udover den bæredygtige profil ønsker Atea, at bygningen bliver en show-case for det moderne fleksible kontormiljø med alt, hvad det indebærer af de mest højteknologiske it-løsninger.

Målet er at skabe et attraktivt it-hus, hvor kunder og medarbejdere får mulighed for at arbejde med it-løsninger i et ”state of the art”-miljø. Et miljø, som i både indretning og rum understøtter den måde, hvorpå man arbejder i dag og i fremtiden, og hvor det vil være muligt at arbejde ud fra lige præcis det it-udstyr, som medarbejderne ønsker.

Atea har blandt andet valgt NCC Property Development som udvikler, fordi virksomheden deltager i EU’s The European GreenBuilding Programme – en ordning, hvor deltagerne forpligter sig til at udvikle bygninger med 25 procent lavere energiforbrug, end den nationale energiramme foreskriver.

- For at fremme det miljøvenlige og energieffektive byggeri vælger vi endvidere at BREEAM-certificere vore byggerier. NCC’s ambition er at skabe bygninger, som påvirker miljøet mindst muligt, og ved hjælp af BREEAM opnås en bred og komplet vurdering af bygningens samlede miljøpåvirkning. Et tiltag, der også understreger Ateas grønne profil, forklarer projektudviklingschef Bendt Ladekjær fra NCC Property Development.

Med det omfangsrige byggeprojekt understreger Atea et fortsat ønske om at være markant til stede i Jylland. Atea har ud over Aarhus også kontorer i Aalborg, Kolding, Esbjerg og Aulum. Ateas hovedkvarter ligger i Ballerup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063