23948sdkhjf

Enemærke & Petersen køber endnu en entreprenørkoncern

Opdateret kl 09:43 med information om købet af Raunstrup.

Enemærke & Petersen, som er ejet af MT Højgaard Holding, køber 60 pct. af aktierne i entreprenørvirksomheden NemByg for 41 mio. kr. Det oplyser MT Højgaard Holding i en børsmeddelelse tirsdag morgen. 

NemBygs nuværende ejerkreds, inklusive ledelsen, fortsætter som minoritetsaktionærer til og med 2024, hvorefter Enemærke & Petersen har en option på at overtage NemByg fuldt ud. Prisen for de sidste 40 pct. fastsættes ved en earn-out-model baseret på NemBygs resultater. 

- Købet af NemByg er – ligesom overtagelsen af Raunstrup i marts (2020, red.) – endnu et vigtigt skridt i Enemærke & Petersens bestræbelser på at være repræsenteret i alle attraktive markedsområder til gavn for kunderne og i tråd med vores Bæredygtig 22-strategi, siger Morten Hansen, koncernchef i MT Højgaard Holding.

Købte sig til ekstra 325 ansatte i 2020

Enemærke & Petersen købte i foråret 2020 entreprenør- og tømrervirksomheden Raunstrup.

Enemærke & Petersen har dengang cirka 700 medarbejdere, og Raunstrup havde omkring 325 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus og afdelingerne i Randers, Silkeborg, Vejle, Odense og København, heraf 260 i produktionen.

Købsprisen var 73 mio. kr.

Brohoved i Sydjylland 

NemByg har hovedkvarter i Tjæreborg nær Esbjerg og er med cirka 80 medarbejdere blandt områdets førende entreprenør. Opkøbet giver dermed Enemærke & Petersen et brohoved i Sydjylland. 

– NemByg har en stærk markedsposition i Sydjylland, og der er gode muligheder for at skalere virksomheden og udvide den geografiske radius, siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen. 

NemByg havde i 2020 en omsætning på 169 mio. kr. efter en vækst på 34 pct., mens det primære driftsresultat (EBIT) steg 64 pct. til 21 mio. kr. Omsætningen var næsten ligeligt fordelt mellem renovering og nybyggeri for erhvervskunder, offentlige kunder og boligforeninger. I 2021 ventes omsætning og indtjening at stige med afsæt i en god ordrebeholdning samt stærke projektledelses- og styringskompetencer. 

NemByg fortsætter under eget navn, og alle aktiviteter videreføres. I forbindelse med transaktionen overtager medejer og projektchef Jesper Holm Nielsen stillingen som adm. direktør fra Karsten Larsen, der fortsætter i NemByg med ansvaret for marked og kunder. Medejer og projektchef Jørgen Mathiasen fortsætter uændret under Enemærke & Petersens ejerskab. 

NemByg blev etableret i 1977 under navnet NEM Huse. I 2006 overtog Jørgen Mathiasen virksomheden fra sin far ved et generationsskifte, og i 2012 indtrådte Jesper Holm Nielsen som medejer. I 2018 blev ejerkredsen udvidet med investeringsselskabet Esbjerg Brygge Invest. 

Købet er alene betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse samt sædvanlige closing-forhold og ventes endeligt gennemført i løbet af 3. kvartal 2021. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125