23948sdkhjf

Halvdelen af verdens bygninger bygges i Kina

Grønt byggeri i Kina er et enormt marked, som danske virksomheder har gode forudsætninger for at få del i, skriver Nicolaj Dam Frederiksen fra DI Asia Base i dagens klumme.
Klumme af Nicolaj Dam Frederiksen, DI Asia Base

Frem mod 2020 forventes det at godt og vel halvdelen af alle Verdens bygninger vil blive bygget i Kina.

Halvdelen!

Af frygt for at energibehovet skal vokse landet alt for langt over hovedet, har regeringen sat øget fokus på grønt og energieffektivt byggeri.

Dette fokus er blandt grundpillerne i Kinas 12. femårs-plan samt den vedtagne plan for udviklingen på mellem- og langt sigt inden for videnskab og teknologi. Derfor står den kinesiske byggesektor over for store omvæltninger.

En rapport, der detaljeret beskriver potentialet for grønt byggeri i Kina, sætter markedsværdien i 2011 til DKK 310 milliarder, men allerede i 2016 vil markedet være vokset med over 40 procent til hele DKK 436 milliarder. Dette er et vækstmarked, som danske virksomheder har gode forudsætninger for at gribe fat i.

Regeringens initiativer og urbanisering
Udover opførelsen af nybyggeri underlagt strammere lovgivning, skal eksisterende bygninger også renoveres. Den kinesiske regering har lanceret en ambitiøs plan for energirenovering, hvor blandt andet 25 procent af bygningerne i mellemstore byer skal renoveres inden 2020.

Gruppen af mellemstore byer er dog ikke lille, den består af hundredvis af millionbyer spredt rundt omkring i landet. En stor del af Kinas vækst stammer fra regeringens tilskyndelse til yderligere urbanisering af netop disse byer.

McKinsey & Company, et verdensomspændende konsulentfirma, har lavet et indeks over verdens 600 største by-økonomier. I 2025 forventes det at ikke færre end 216 kinesiske byer figurerer på listen.

Rapporten forudser også at disse kinesiske byer alene kommer til at generere 30 procent af den globale vækst mellem 2007 og 2025.

Stigende behov for kvalitet åbner for eksport muligheder
I takt med den stigende urbanisering er der opstået to klare trends i markedet. Den ene er en øget efterspørgsel efter kvalitetsbyggematerialer indenfor grønne løsninger, hvor en strammere lovgivning i stigende grad kræver højere standarder.

En anden trend er det voksende salg på østkysten i de mange gør-det-selv butikker, hvor nye boligejere er interesserede i at give hjemmet deres eget personlige præg.

Glen Mikkelsen, Managing Director for DI’s kontorer i Kina, udtaler i den forbindelse:

- De høje grønne mål fremsat af den kinesiske regering har øget både behov og muligheder for import af miljørigtige løsninger indenfor byggesektoren og markedet vil udvikle sig hurtigt. Aktuelt er pris bestemt en stor udfordring, men som dansk leverandør af grønne løsninger til byggesektoren, er det afgørende vigtigt, at man seriøst undersøger muligheder og risici forbundet med entré på det kinesiske marked. Både pga. aktuelle vækstmuligheder men også for at sikre fremtidig konkurrenceevne.

DI-Asia Base er en del af DIBD – den internationale business development afdeling under erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen DI. Med kontorer i København, Shanghai, Xuzhou, Moskva, Mumbai, Sao Paulo og New York hjælper DIBD danske virksomheder ind på nye markeder. www.dibd.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125