23948sdkhjf

Tre byggerier vinder Betonens Priser

En station, et erhvervsbyggeri og en plads er vinderne af Dansk Betons priser for dansk betonarkitektur.

Med Betonens Priser hyldes de mest fremragende projekter i byggeriet, hvor betonen er anvendt klogt på alle parametre.

Bæredygtig Beton Prisen gik til Orientkaj Station i København, der ligger på den nye M4-metrolinie.

- Betonen er anvendt, så den inviterer brugerne ind. Stationen er økonomisk bæredygtig, fordi den er udført til at holde i mange år, socialt bæredygtig fordi den er en tryghedsskabende, lys og åben, og miljømæssigt bæredygtig, fordi betonkonstruktionen er slank med minimeret materialeforbrug, udtaler juryen i Bæredygtig Beton Prisen, som uddeles til et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt, hvor betonen bruges bæredygtigt.

Inviterer brugerne ind

Betonelementprisen gik til virksomheden Codan Medical for et kontor- og lagerbyggeri i Køge.

Ejendommen ligger naturligt i en sundhedspark tæt på Sjællands Universitetshospital i Køge, fordi Codans produkter er til hospitaler og medicinalindustrien. Det stiller krav til lageret, der skal være mørkt, mens bygherre og arkitekt har været fokuseret på at få mest muligt lys i de to kontorfløje.

- Betonen er anvendt, så den inviterer brugerne ind. Stationen er økonomisk bæredygtig, fordi den er udført til at holde i mange år, socialt bæredygtig fordi den er en tryghedsskabende, lys og åben, og miljømæssigt bæredygtig, fordi betonkonstruktionen er slank med minimeret materialeforbrug, siger juryen i Bæredygtig Beton Prisen, som uddeles til et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt, hvor betonen bruges bæredygtigt.

Endelig går In-situ Prisen til Karen Blixens Plads i Ørestad i København.

- Anlægget er et smukt eksempel på, at alt falder på plads, når form, funktion og konstruktion så overbevisende går op i et større hele og her tillige leverer et stringent og konsekvent udsagn om in-situ-betonens muligheder, udtaler Jesper Gottlieb, Gottlieb Paludan Architects, jurymedlem for In-situ Prisen der uddeles til unikt arbejde i pladsstøbt beton, som udfordrer materialets formbarhed og potentiale.

Nødvendig omstilling

I Dansk Beton er man imponeret over det høje niveau hos årets vindere.

- Vinderprojekterne afspejler i høj grad tidens trends og fremtidens udfordringer, siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton i DI Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at det er ekstra imponerende, fordi det kun er to år siden sidste prisfest, men i mellemtiden er klima blevet et ufravigeligt fokus i byggeriet.

- Det er en imponerende, men også nødvendig omstilling og udvikling, der pågår i byggeriet lige nu. Klimavalget i 2019 slog fast, at man ikke kommer uden om fokus på CO2-udledning. Alle tre vinderprojekter inspirerer ved med stor kreativitet at anvende betonen optimalt med fokus på det æstetiske, økonomiske, socialt og klimamæssigt bæredygtige. Et kæmpe tillykke til alle parter – bygherrer, arkitekter, rådgivere, entreprenører og betonleverandører - bag vinderprojekterne, siger Dorthe Mathiesen i pressemeddelelsen.

Betonens Priser 2021 blev afholdt den 22. juni 2021 i Industriens Hus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125