23948sdkhjf

Trækker stikket på lufthavnsprojekt

Erhvervsudvalget indstiller arbejdet på en mulig udvidelse af Randers Lufthavn. Udgifter kontra indtægter gør ikke en udvidelse attraktiv.
Mulighederne for en udvidelse af Randers Lufthavn har været behandlet gennem et stykke tid.

En vurdering viser, at de samlede udgifter til opgradering af pladsen til charter- eller ruteflyvning overslagsmæssigt løber op i ca. 58 mio kr. Heraf er det ca. 3,5 mio kr. en baneforlængelse.

Overslaget over investeringsbehovet omfatter blandt andet en baneforlængelse fra 900 til 1.200 meter, etablering af terminalbygning samt etablering af indflyvningslys.

Stopper det aktive arbejde
I vurderingen af projektets økonomi er Erhvervsudvalget i Randers Kommune kommet frem til, at ruteflyvning ikke kan forrente den nødvendige investering. Derfor arbejdes der ikke længere aktivt for en udvikling af flyvepladsen.

I dag kan flyvepladsen med en banelængde på 900 meter betjene mindre fly med op til ca. 10 passagerer. Større fly kræver blandt andet længere bane. Samtidig er givet en miljøgodkendelse til udvidelse af flyvepladsen inkl. tilladelse til baneforlængelse fra 900 til 1200 meter, men den bortfalder den 30. november 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078