23948sdkhjf

Werk vinder 8.000 nye kvadratmeter ved fredet Arne Jacobsen-rådhus

Werk Arkitekter har sammen med Oluf Jørgensen A/S og tyske Be Hamburg vundet konkurrencen om at blive totalrådgiver til Rødovre Kommunes nye administrationsbygning til rådhusfunktioner. 

Vinderholdet har skabt en bygning, som respekterer relationen til rådhuset, som er fredet og tegnet af Arne Jacobsen, skriver Rødovre Kommune i en pressemeddelelse om vinderprojektet. 

Bygningen forventes at blive omkring 8.000 kvm i to til fem 5 etager. Den kommer til at huse en række borgerrettede funktioner samt arbejdspladser til cirka 500 medarbejdere, som i dag er spredt på forskellige matrikler. 

De var i spil til opgaven

  • Christensen & Co Arkitekter sammen med Urban Power og Norconsult

  • Link Arkitektur sammen med We Architecture, Nerd Architects og Niras

  • Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og Sinuz

  • Schmidt Hammer Lassen Architects sammen med Erik Brandt Dam Arkitekter, Masu Planning og Tyréns

  • Werk Arkitekter sammen med Oluf Jørgensen og Be Hamburg

Konkurrencen er gennemført efter en prækvalifikationsrunde, hvor fem totalrådgiverteams blev udvalgt til at komme med forslag.

– Vi har fået nogle virkelig gode bud fra fem forskellige teams, og det har været svært at vælge. Forslaget fra Werk Arkitekter lever bedst op til vores ønsker og visioner for den fremtidige udvikling, siger borgmester Britt Jensen.

Udbud i 2022 og åbning i 2025 

En af de centrale visioner er, at borgerne i højere grad skal inviteres indenfor i den nye bygning. 

– Rødovre Kommune skal tage udgangspunkt i de behov, som borgerne har, og vi skal i højere grad invitere borgerne inden for. Det gælder helt konkret og fysisk i den nye bygning, som ikke bare skal være en moderne arbejdsplads, men også borgernes hus, siger borgmester Britt Jensen og tilføjer, at borgere og foreninger eksempelvis skal kunne bruge de nye faciliteter uden for normal åbningstid. 

Rødovre Kommune går nu i gang med at arbejde videre på projektet i samarbejde med det vindende hold. Det bliver sendt i udbud i 2022. Det forventes, at det åbner som arbejdsplads og hus for borgerne i 2025.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143