23948sdkhjf

Jönsson indleder arena-byggeri i Roskilde

En ny multihal med plads til ca. 3.000 tilskuere er på vej i Roskilde, hvor byggefirmaet Jönsson nu så småt er klar til at stikke spaden i jorden.
Over de næste 14 måneder får Roskilde Kongres- og Idrætscenter en helt ny profil med ny hal på 2.800 kvadratmeter, der bindes sammen med de eksisterende fire haller af nye grønne udenomsarealer og et nyt fælles strøg.

Bag byggeriet står Herlev-virksomheden Jönsson A/S, der vandt totalentreprisen i en omvendt licitation med et fast budget på 42 mio. kr.

- Vi er klar til at gå i jorden. Produktionen af de bærende stålkonstruktioner er i gang, siger byggeleder Christian Wæver, der har kørt gravemaskinerne i stilling til den markante udvidelse og nyindretning af Roskildehallerne.

[b]Ny og åben profil[/ b]
Foruden opførelse af en ny multihal med nye klub- og omklædningsfaciliteter omfatter projektet etablering af nye grønne åndehuller omkring et nyt caféområde samt et nyt fælles strøg, der skal forbinde nyt og gammelt til en dynamisk helhed.

- Udvidelsen af de gamle Roskildehaller, der ejes af Roskilde Kommune og drives af Roskilde Kongres- og Idrætscenter, har stået længe på ønskesedlen, og med projektet får Roskilde en ny multihal med plads til ca. 3.000 tilskuere.

- Men samtidig tilføres det bynære center en helt ny og åben profil, der indbyder til fællesskab og socialt samvær – uanset om det gælder den daglige motion og internationale sportsarrangementer, koncerter og kulturarrangementer eller kongresser, udstillinger og messer, fortæller Christian Wæver.

[b]Teleskop-tribune på 64 ton[/ b]
Den nye multihal opføres som lavenergiklasse 2015-byggeri med højisoleret klimaskærm, store sydvendte vinduespartier, solceller og varmegenvindingsanlæg.

Hallen udstyres med glasfacader i grundplanet ud mod det offentlige rum og kommer blandt andet til at indeholde en stor teleskop-tribune med 24 stolerækker.

- Tribunen fylder en hel håndboldbane, når den er foldet ud, men den kan stå på et par rækker, når den ikke er i brug. Til gengæld vejer den godt 64 ton, og med en placering ovenpå kælderen, er kravene til armering betydelige, slutter Christian Wæver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125