23948sdkhjf

Et valg mellem arbejdspladser eller stilstand

Gravearbejdet rundt omkring i det danske land har været et emne i TV Nyhederne i de seneste dage. Ifølge Dansk Byggeri er der tale om et valg mellem arbejdspladser eller stilstand.
Mange borgere har klaget deres nød til TV2 Nyhederne, der i de seneste dage har haft fokus på de mange gravearbejder, som trafikken og beboere føler sig generet af.

Men danskerne må vælge mellem gravearbejde, der larmer og sætter gang i samfundet - eller stilhed og en lige så stille vækst i det danske samfund

- Selvom det larmer, når der bliver gravet ud til den nye Metro Cityring eller til fjernvarme, så må vi glæde os over, at der rent faktisk sker noget. Det er et valg mellem nye arbejdspladser og vækst, eller maskiner der holder stille - og dermed stagnation, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører, der er et branchefællesskab i Dansk Byggeri.

Han forstår godt de mange naboer, som er ved at være godt trætte af længerevarende vej- og gravearbejder. Men en velfungerende infrastruktur er helt afgørende for samfundets velstand og udvikling, og uden en løbende udbygning og vedligeholdelse forfalder infrastrukturen, så gravearbejderne er nødvendige.

- Men det skal naturligvis planlægges og gennemføres med mindst mulige gener for alle parter. Entreprenører og bygherrer har naturligvis ikke som mål at genere så meget som muligt, siger Niels Nielsen.

Og netop arbejdet med at koordinere mellem de mange aktører, der har behov for at gennemføre gravearbejder i gader og på veje, når der skal laves asfaltbelægninger, fjernvarme, kloakker og elkabler, har Vejdirektoratet stillet sig i spidsen for. Der er i øjeblikket et forslag i høring, hvor der er særligt fokus på koordinering af gravearbejder, og hvor generne for trafikken kan begrænses ved en fokuseret planlægning af skiltning, afmærkning og faste omkørselsruter.

- Gravearbejderne kan ikke gennemføres uden, at det kan høres eller uden det støver. Men det er helt afgørende, at reglerne, som entreprenørerne skal følge, bliver så fleksible som overhovedet muligt, hvis de skal begrænse generne. Fx kan længere arbejdsdage og dermed en hurtigere afslutning af arbejdet i nogle tilfælde være at foretrække, siger Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093