23948sdkhjf

Renovering af 270 boliger i Herning finder sin vinder

Når boligselskabet Fællesbo inden længe skal i gang med at ombygge og renovere 270 lejligheder i Herning, bliver det med Rum som totalrådgiver. Arkitektfirmaet har sammen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Labland netop vundet konkurrencen om den omfattende renovering af Fællesbo afdeling 24 Valdemarsvej/Thyrasvej. 

Renoveringen har et budget på godt 374 mio. kr. og støttes af Landsbyggefonden med cirka 220 mio. kr., skriver Rum i en pressemeddelelse.   

Afdelingen, der ligger i Holtbjerg i det østlige Herning, blev opført i 1967, og bygningerne kræver nu en større renovering. Projektet tager afsæt i en helhedsplan og omfatter ombygning og renovering af hele bebyggelsen, herunder facaderenoveringer samt udearealer. 96 af boligerne gøres desuden tilgængelige via etablering af elevator og flytning af lejlighedsskel. 

I evalueringsrapporten fremhæves det om vinderholdet blandt andet, at de samme medarbejdere medvirker i flere faser og varetager flere kompetenceområder. 

Dermed bevarer man vigtig viden i projektet, lyder det fra en af nøglepersonerne i renoveringen, projektleder Kristjan Friis fra Rum: 

– Blandt andet bliver projekteringslederen også gennemgående som byggeleder i udførelsesfasen. Det er en stor fordel, at den viden, vi har oparbejdet i de første faser, ikke skal overdrages, men naturligt videreføres til byggepladsen, siger Kristjan Friis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094