23948sdkhjf

Dansk rådgiver åbner afdeling i Japan

Rambøll har gennem de sidste fem år sat alle kræfter ind på at få fodfæste på det asiatiske marked for havvindmølleparker.

I 2016 var Danmarks største rådgivningsvirksomhed den første ikke-kinesiske rådgiver nogensinde, der blev budt ind på det kinesiske marked til at designe vindmølleparken SPIC Binhai North nord for Shanghai.

Et milepælsprojekt, som Rambøll håbede ville åbne flere døre på det asiatiske havvindsmarked, hvor Rambøll netop har vundet fem nye ordrer i Kina, Japan, Taiwan og Sydkorea.

Netop de tre sidstnævnte lande står til at blive de næste i Asien, som sætter gang i udbygningen af havvindmølleparker.

Derfor etablerer Rambøll nu et nyt permanent kontor i den japanske hovedstad Tokyo for at være tættere på kunderne og øge mulighederne for at få del i et forventet milliardmarked for havvind, oplyser rådgiveren i en pressemeddelelse.

- Der er et stort politisk drive mod vedvarende energi i Japan, Sydkorea og Taiwan, og derfor åbner vi kontor i den japanske hovedstad, som sammen med vores kontor i Kina skal fungere som et brohoved for vores fortsatte aktiviteter i Asien, siger Tim Fischer, der er Rambølls globale direktør for havvind, i pressemeddelelsen. 

Inden for de næste fem år forventer Rambøll at femdoble sin offshore-vindforretning i Asien, så virksomheden til den tid beskæftiger 50 eksperter inden for havvind på det asiatiske marked.

Den samlede installerede havvindskapacitet i Japan, Taiwan og Sydkorea forventes at vokse fra 2 GW i dag til 25 GW i 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125