23948sdkhjf

Fremgang, opkøb og alliancer for Niras i 2011

Niras havde fremgang i både omsætning og resultat i 2011. Fremgangen er benyttet til strategiske virksomhedsopkøb, som styrker virksomheden på nye vækstmarkeder.
På trods af hårde markedsvilkår på flere af Niras’ hovedmarkeder opnåede selskabet fremgang i både omsætning og resultat i 2011.

Omsætningen voksede med 6 % til 1.079 mio. kr. Samtidig voksede resultatet (EBITA) med 21 % til 35 mio. kr.

- Det er overordnet set tilfredsstillende, at det er lykkedes at vokse og øge indtjeningen i et marked, hvor konjunkturerne fortsat er vanskelige inden for mange af vores forretningsområder, siger adm. direktør og koncernchef Carsten Toft Boesen.

Fremgang på byggeriet
På trods af svage konjunkturer udviste flere af Niras' forretningsområder i 2011 forbedrede økonomiske resultater.

Byggeri udviste fremgang i omsætningen på 7 %, mens forretningsområdet Miljø, Forsyning og Klimatilpasning voksede i 2011 med 12 %. Infrastruktur oplevede en kraftig fremgang på 16 %, mens rådgivning om udviklingsbistand fastholdt omsætningen på samme niveau som sidste år.

Generelt betegens resultatet som tilfredsstilende inden for alle forretningsområderne. For Miljø, Forsyning og Klimatilpasning blev der dog investeret kraftigt i nye markeder og indtjeningen kunne derfor ikke helt følge med væksten i omsætningen.

Investeringer i nye vækstmarkeder
Med afsæt i det forbedrede resultat for 2011 har NIRAS lanceret en vækstoffensiv på flere nye markeder. Vækstoffensiven har indtil videre blandt andet omfattet de strategiske virksomhedsopkøb af Ramboll Natura AB og BlomInfo A/S.

Ud over opkøb af virksomheder har Niras i 2011 investeret kraftigt i organisk markedsudvikling, herunder udvikling af metoder og koncepter til forebyggelse og håndtering af oversvømmelser som følge af ekstremregn.

Forventning fortsat fremgang
Forventningerne til 2012 er overordnet set, at markedet fortsat vil være presset. Der forudses dog et fortsat godt aktivitetsniveau inden for infrastruktur, vandforsyning og vedvarende energi.

Der forventes endvidere fortsat fremgang i både omsætning og resultat i 2012.

Niras’ vækst skal i fremtiden særligt komme inden for øget eksport af selskabets spidskompetencer inden for vand, miljø, off shore vindenergi, håndtering af ekstremregn samt hospitalsbyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.282