23948sdkhjf

Efter brud og byggestop: Lokal entreprenør skal færdiggøre 84 boliger i Fredericia

Byggeriet af projektet Nymarkshaven, 84 boliger på Nymarksvej i Fredericia, gik i stå tidligt i juni måned efter forholdet mellem den oprindelige totalentreprenør, Stender Entreprise, og bygherre, Nymarksvej 37 og 41 ApS, gik i hårknude.

Nu er byggeriet af de 84 boliger genoptaget med et lokalt firma ved roret. Valget faldt på CJ A/S Fredericia, som er den nye hovedentreprenør, der står for færdiggørelsen af Nymarkshaven, der er opdelt i to etaper på henholdsvis 28 boliger i etape 1 og 56 boliger i etape 2.

Fakta: Nymarkshaven 

Boligprojektet Nymarkshaven består af 84 boliger på mellem 56 og 136 kvm på Huslodsvej og Nymarksvej i Fredericia.  

Udviklingsfirmaet Maycon meddelte i august 2019, at firmaet som bygherre, havde indgået totalentreprisekontrakt med Stender Gruppen i Kolding om projektet.  

Byggeriet er inddelt i to etaper. Første etape består af 28 boliger på hjørnet af Huslodsvej og Nymarksvej. Etape to består af 56 boliger.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nymarksvej 37 og 41 ApS, der ligesom udviklingsselskabet Maycon A/S – hvor Bjarne Mayland er projektudvikler - er ejet af Mayland Holding CPH ApS. 

– Vi har fuld tillid til, at C J A/S har den faglighed og de kompetencer, der skal til for at sikre et godt og positivt resultat med en flot finish på byggeriet, udtaler adm. direktør Anders Mayland i en pressemeddelelse. 

CJ A/S er gået i gang med at færdiggøre boligerne på Nymarksvej, hvor byggeriet blev genoptaget den 19. juli. 

Indstillet arbejde og byggestop

Byggeriet i Fredericia forløb som planlagt, og i maj manglede blot ni af de 28 boliger i etape 1. Så ramte tvisten fremtdrift og byggeri.

Stender Entreprise, den oprindelige totalentreprenør, indstillede arbejdet den 1. juni, og den 7. juni valgte bygherren at ophæve totalentreprisekontrakten. Adm. direktør i Stender Entreprise, Jack Lynge, har til Licitationen tidligere fortalt, at hovedårsagen til bruddet var forfaldne fakturaer for ”et ikke ubetydeligt beløb”.

Selskabet bag Nymarkhaven 

Bygherre på Nymarkshaven er selskabet Nymarksvej 37 og 41 ApS. Det deler både adresse med Maycon A/S på Gedebjergvej i Næstved og har samme ejer, holdingselskabet Mayland Holding CPH ApS, som er ejet af Anders Mayland Olsen, direktør i Maycon og søn af Bjarne Mayland.

Bjarne Mayland, projektudvikler i Maycon er far til Anders Mayland, har afvist, at totalentreprenøren skulle have væsentlige beløb til gode.  

Indflytning rykket 

Trods pausen i byggeriet har Bjarne Mayland tidligere – optimistisk – givet udtryk for, at projektet kunne stå klar til den planlagte indflytning den 1. august. Nu er beskeden en anden.  

Byggestoppet har betydet, at forløbet er blevet en smule forsinket. Bygherre har derfor i samarbejde med Home Fredericia sørget for genhusning af de lejere, som allerede har underskrevet lejekontrakt, i perioden fra 1. august og frem til tidspunktet, hvor de nye beboere kan flytte ind. 

Hvornår boligerne står klar oplyser bygherre ikke.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125