23948sdkhjf

Virksomheder investerer massivt i robotter og IT

Virksomheder har fokus på at forbedre produktiviteten, og investerer på den baggrund massivt i automatisering, robotter og IT. Det er dog vigtigt at bruge flere værktøjer, lyder rådet.
Danske industrivirksomheder griber først og fremmest til investeringer i IT og automatisering, når virksomhedens produktivitet skal forbedres.

Det viser en undersøgelse blandt 434 af DI’s virksomheder, der også afslører, at der blandt virksomhederne er et enormt fokus på at forbedre produktiviteten.

Tre ud af fire svarer i undersøgelsen, at de gennem 2011 i høj grad eller i meget høj grad har haft fokus på produktivitetsforbedrende tiltag, mens kun 3 procent helt har set bort fra at forbedre produktiviteten.

Produktivitetsforbedringer
Samtidig viser undersøgelsen, at halvdelen af virksomhederne, der især producerer inden for jern-, metal, fødevare-, transport, byggemateriale- og elektronikindustrien, har investeret væsentligt i teknologi i Danmark med henblik på produktivitetsforbedringer.

Hos virksomheden Kamstrup, hvor knap 800 medarbejdere i Stilling ved Århus producerer elektroniske måleinstrumenter, har man med stor succes sat fokus på produktiviteten. Det har været stærkt medvirkende til en omsætningsfremgang på 30 procent i 2011, fortæller administrerende direktør Per Asmussen.

- Samtidig er antallet af medarbejdere 'kun' vokset med 10 procent. Det betyder jo en forbedring af produktiviteten og har været afgørende for, at vi kan producere alt, hvad vi sælger, i Danmark. Her er der ingen vej uden om – skal man producere i Danmark, er det nødvendigt at arbejde med effektiviseringer og automatiseringer konstant, siger Per Asmussen.

Risiko for at blive kørt agterud
De af virksomhederne i undersøgelsen, der ikke har foretaget investeringer i teknologi i 2011, risikerer at blive kørt agterud på et stadigt mere globaliseret marked, der forandrer sig i et stadigt højere tempo.

Men det er vigtigt, at teknologi ikke er eneste indgang til at forbedre produktiviteten, mener fagleder Christina Villefrance Møller fra DI’s afdeling for Produktivitet. Hun glæder sig over, at virksomhederne arbejder intensivt med at forbedre produktiviteten med mange forskellige værktøjer.

- Investeringer i maskiner gør det ikke alene. Medarbejdere og ledelse skal også kunne fungere i de ændrede arbejdsgange, som en yderligere automatiseret produktion giver, hvis man skal have den optimale gevinst, siger Christina Villefrance Møller.

Hun peger på, at andre undersøgelser har vist, at mange virksomhedsledere ikke tager sig tid til at innovere, udvikle produktiviteten og effektivisere, fordi direktør og ledelse typisk har travlt med at drifte virksomheden.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095