23948sdkhjf

Dobbeltopgave til duo – skal udbedre byggeskader på 115 boliger

Det bliver arkitektfirmaet Rum og Oluf Jørgensen som underrådgiver, der skal være med til at udbedre skader på 115 boliger, der hører under Boligforeningen Århus Omegn. Det oplyser Rum på sin hjemmeside. 

Byggeskadefondens står bag udbuddet af totalrådgivning, som dækker 73 boliger i Fuglekærvænget i Hasselager og 42 boliger i Elevparken, der er beliggende i Lystrup. 

Skadesudbedringerne i Fuglekærvænget og Elevaparken omfatter boligernes tagpaptage, tagterrasser på 1. sal, murkroner, facadesokler, facadefuger, sokkelrender, skimmelsanering og udskiftning af isolering. 

Byggearbejderne er budgetteret til 38 mio. kr. Alle afhjælpnings- og renoveringsarbejder gennemføres blokvis, mens boligerne er beboede og uden genhusning. 

Pilotprojekt med fokus på byggeskader i nyt byggeri 

Byggeskadefonden arbejder på at registrere og nedbringe byggeskader i støttet boligbyggeri og på at opsamle erfaringer til gavn for bygherrer, projekterende og udførende. Et særligt fokusområde er den stigende tendens til byggeskader i nye bygninger, og Byggeskadefonden har derfor iværksat en række tiltag, der skal være med til at sikre kvalitet i det almene boligbyggeri, så dyre byggeskader undgås. Her spiller Fuglekærvænget en central rolle. 

Fuglekærvænget er opført i 2012-13 og består af rækkehuse i et til to plan samt etageboliger i to plan. Fra 2019 til 2020 gennemførte Byggeskadefonden et pilotprojekt for skadesudbedring af tag og sokkel på seks af boligerne. Projektet skulle vise, om de valgte renoveringsløsninger var tilstrækkelige og gode nok. Erfaringerne fra pilotprojektet danner nu baggrund for byggeprogrammet for skadesudbedring af de resterende 109 boliger i de to afdelinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156