23948sdkhjf

Tusindvis skriver under for at stoppe rigmands feriepark

Foreningen Hjelm Bugts Venner , som er oprettet med formålet at forhindre byggeriet af en ny milliarddyr feriepark tæt ved Møns Klint, har krydset 2.000 indsamlede underskrifter imod planerne.

Det skriver tv2.dk.

Folkene bag foreningen Hjelm Bugts Venner mener, at byggeriet vil påvirke øens natur og trafik negativt og har nu i et års tid samlet underskrifter ind for at få byggeriet sløjfet eller mindsket. John Bengt Møller, finansmanden bag, mener, at modstanden handler om noget andet.

”Janteloven eksisterer stadigvæk. Det gjorde den også dengang, jeg boede i Danmark,” siger han nu til TV2.

Visionerne indebærer byggeriet af 200 bæredygtige ferieboliger samt restaurant- og caféområder umiddelbart ud til Hjelm Bugt, små 13 km vest for Møns Klint. Byggeplanerne er projekteret af Niras og vil koste i omegnen af 1 mia. kr.

Uanset den lokale modstand er det nu op til Vordingborg Kommune, hvad der videre skal ske.

Efter måneders forsinkelse har John Bengt Møller nemlig indsendt et lokalplansforslag til projektet, kunne Licitationen fortælle i begyndelsen af august, og til oktober vil kommunalbestyrelsen derfor skulle vurdere om tommelfingere vendes op elle ned.

Sker det, vurderede John Bengt Møller, at projektet kan sættes i gang næste år, fortalte han til Licitationen.

Den udlandsdanske finansmand, der til daglig er bosat i Monaco, har ligeledes lanceret planer om at bygge en ferieby ved Dannemare på Lolland, og har senest aftalt at købe den tidligere kaserne Auderød-lejren ved Frederiksværk med henblik på også at omdanne dele af lejren til feriepark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078