23948sdkhjf

Anden gang blev lykkens gang - nordjysk sygehus solgt

Godt 6.000 kvm sygehusbyggeri i Østvendsyssel, Dronninglund Sygehus, har ligget stille hen i et par år, men nu er ejendommen solgt til tre forskellige købere. 

Selve sygehusbygningerne sælges til selskabet MVE Holding ApS, mens en funktionærbolig sælges til Fonden Føniks og HT & AL Holding ApS. Et ubebygget jordareal sælges til selskabet KS Ejendomme. 

De nye ejere skal i samarbejde med Brønderslev Kommune finde ud af, hvad der nu skal ske med området. 

– Salget af Dronninglund Sygehus har været igennem et længere forløb, der har krævet en opsøgende indsats for at finde køberne til en så speciel og kompleks ejendomstype, siger projektdirektør Niels Uhrenfeldt, Region Nordjylland, i en pressemeddelelse og uddyber: 

– Corona-pandemien i 2020 gav usikkerhed om ejendomsmarkedet på kort sigt, og det har også medvirket til at forlænge udbuds- og salgsprocessen.

Den samlede salgspris er 4,8 mio. kr., oplyser sælger, Region Nordjylland, i en pressemeddelelse.  

Første bud var ikke godt nok 

Efter den seneste lejer, Udlændinge- og Integrationsministeriet, opsagde sit lejemål i efteråret 2018 blev der sat gang i arbejdet med at afklare, hvordan sygehuset kunne sælges til bedst mulige pris for Region Nordjylland. 

Ejendommen blev udbudt til salg i 2020, men et bud på 3,5 mio. kr. blev vurderet at være under markedsprisen og for lavt. Forretningsudvalget i regionen besluttede derfor i marts i år at genudbyde ejendommen, denne gang i tre dele med en fast minimumspris på hver del. 

I alt blev der afgivet fire bud på de tre ejendomsdele, som levede op til udbudsbetingelserne. 

To af tre ejendomme bliver overtaget af køberne 1. november, mens den tredje ejendom forventes overtaget senest 31. december 2021.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14