23948sdkhjf

Forrygende fremgang for Kemp & Lauritzen

Overtagelsen af Glenco i 2011 har være med til at gøre Kemp & Lauritzen til landets største aktør inden for tekniske installationer. Omsætningen er løftet til 1,9 milliarder.
Seneste regnskabsår blev særdeles begivenhedsrigt for Kemp & Lauritzen med opkøb og integration af ventilationsvirksomheden Glenco og dermed 600 nye ansatte i installationskoncernen.

Samtidig var der højt tempo på de eksisterende forretningsområder med til at skabe en omsætningsvækst på godt 760 mio. kr. til en samlet omsætning på 1,9 mia. kr. Heraf tegnede den organiske vækst sig for en stigning på 37 %. Koncernen beskæftiger nu knap 2.000 medarbejdere inden for installation af el, vvs/rør og ventilation.

- Det er et stærkt regnskab, og nu er det afgørende for os at fortsætte fremgangen i 2012 for at vise, at 2011 ikke var en enlig svale. Og det kan vi, fordi vi har holdt fast i vores kompetenceudvikling og i en række væksttiltag, mens markedet generelt har haft det svært. Vi har haft råderum til at fastholde vores setup, og derfor står vi stærkt i forhold til markedet nu, siger adm. direktør Allan Jørgensen.

Han sigter efter en fremgang i omsætningen på omkring 10 % i 2012, hvor markedet ventes at forblive vanskeligt – ikke mindst som følge af den langvarige nedtur for nybyggeriet.

Fokus på indtjeningen
Fortsat hårdt pres på priserne i branchen betød samtidig, at resultatet før skat i 2011 landede på knap 40 mio. kr. mod 34 mio. kr. i 2010. Derfor skal indsatsen i Kemp & Lauritzen også rettes mod at løfte indtjeningen fremadrettet, hvor stordriftsfordele på blandt andet indkøbssiden skal hjælpe på at løfte bundlinjen.

- Vi har nået en volumen, hvor vi kan rationalisere mere og dermed øge indtjeningen uafhængigt af markedet. På den måde kan vi blive mere effektive på de nuværende markeder og bruge flere ressourcer på at opdyrke nye markeder, siger Allan Jørgensen.

Han pointerer, at effektiviseringerne ventes at ske uden reduktion i antallet af medarbejdere, men udelukkende ved at forbedre arbejdsgangene og udnytte virksomhedens stærke position.

Handler om at udbygge nicherne
Udviklingen i de enkelte divisioner har fordelt sig således, at elforretningen under Kemp & Lauritzen har vist pæn vækst og fastholdt indtjeningen, mens L&H-Rørbyg har øget aktiviteterne betragteligt – ikke mindst inden for olie- og gasindustrien, hvor selskabet blandt andet har stor fremgang i Norge.

Ventilationsdivisionen har været gennem et transformationsår med overtagelsen af Glenco sidste forår og viste en flad omsætningsudvikling, men samtidig betydelig vækst i Sverige.

Med styrkelsen af Kemp & Lauritzens position på det danske marked for tekniske installationer kigger koncernen nu samtidig mod Sverige og Norge for udvidelse af markedet. Købet af Glenco gav sidste år en platform i Stockholm med det svenske datterselskab Venair Building Systems og rørdivisionen L&H-Rørbyg har ligeledes fået foden inden for på det norske marked.

- Geografisk udbygning forekommer naturlig for os - enten gennem styrkelse af de nuværende aktiviteter eller via opkøb. Men det er afgørende, at vi har kompetencerne på plads til at søge udfordringerne, for vi vil gøre det ordentligt og søger ikke bare yderligere volumen. Det handler om at udbygge nicherne - også herhjemme - og ikke blot købe ekstra volumen til, siger Allan Jørgensen, der ligeledes er åben for deltagelse i den fortsatte konsolidering af det danske installationsmarked, hvis de rette muligheder byder sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093