23948sdkhjf

Boligkontoret Danmark indgår rådgiveraftaler til 80 millioner

Cowi og Viggo Madsen er gengangere på de to rammeudbud, hvor Boligkontoret Danmark netop har indgået aftaler om bygherrerådgivning. Afhængig af om det gælder boligorganisationens projekter i Øst- eller Vestdanmark er henholdsvis Emcon og Ingeniør’ne også med på vinderlisten. 

– I Boligkontoret Danmark ser vi frem til et godt samarbejde omkring de mange byggeprojekter og renoveringer vi står overfor allerede i 2021 og de kommende år i både Øst- og Vestdanmark, siger adm. direktør i Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz, i en pressemeddelelse og fortsætter:

De vindende firmaer er: 

Rammeudbud Vest: Cowi, Ingeniør’ne, Viggo Madsen

Rammeudbud Øst: Cowi, Emcon, Viggo Madsen

– Bygherrerådgivningen er blevet endnu vigtigere for at sikre kvalitet og kontrol af byggeriet, og med parterne i rammeaftalen sikrer vi et solidt udgangspunkt for at komme godt igennem byggeprocesserne til gavn for både nuværende og kommende beboere i den almene sektor.

Aftalen har en samlet værdi af 80 mio. kr.  

Minikonkurrencer for hver opgave 

Med 59 boligselskaber bredt fordelt i landet, har Boligkontoret Danmark valgt en to-delt rammeaftale, hvor Østdanmark dækker Sjælland, mens Vestdanmark er betegnelsen for Jylland og Fyn. 

– Den to-delte aftale giver flere fordele. Blandt andet havde flere virksomheder mulighed for at deltage i udbuddet, hvilket gav en spredning på både store og mindre virksomheder. Og fordi vi i de kommende år skal bygge på både Sjælland, i Nordsjælland, på Midtfyn, i Sønderjylland og på Lolland, har vi ønsket en geografisk spredning, siger byggechef i Boligkontoret Danmark Torben Hangaard. 

I den efterfølgende anvendelse af rammeaftalen bruges minikonkurrencer for at tildele kontrakten på den enkelte rådgivningsopgave. 

Rammeaftalen har en kontraktvarighed på to år med mulighed for option for yderligere to års forlængelse til en samlet varighed på fire år. 

Byggesager for samlet 5,2 milliarder

Boligkontoret Danmark Danmark administrerer 30.000 lejeboliger landet over for både kommuner og 59 boligselskaber, og yder derudover IT-drift for boligselskaber med godt 25.000 boliger. Og organisationen oplever vækst i antallet af bygge- og renoveringssager.

I 2020 havde administrationsselskabet renoveringssager for i alt fire mia. kr., fordelt på 133 ustøttede sager med en anlægssum på 1,1 mia. kr., og 36 sager støttet af Landsbyggefonden med en anlægssum på 2,9 mia. kr.

Af nybyggerier havde Boligkontoret Danmark sager for 1,2 mia. kr. - alt i alt byggesager for 5,2 mia.  kroner i 2020. Hertil arbejdes der for 41 mulige nybyggerier med 1200-1500 boliger for cirka 2,3 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156