23948sdkhjf

Unormalt logistikcenter – 78.000 kvm med 507 meter facade

Butikskæden Normal skød torsdag officielt gang i byggeriet af ”Normal Logistikpark Hedensted”. Base Erhverv er totalentreprenør på projektet som med 78.000 kvm lager og kontor samt 60.000 kvm areal til parkering er den østjyske entreprenørs største opgave til dato. 

– Arkitektkontoret Ak83 har udført et fint stykke arbejde med projekteringen af vores lager, og Base Erhverv, der også har bygget vort nye hovedkontor i Skanderborg, skal nu i gang med at flytte en del jord her, og derefter opføre 78.000 kvm lager og kontor, sagde adm. direktør Torben Mouritsen, Normal, ved spadestikceremonien. 

– Vi satser på at have noget, der ligner et færdigt lager omkring årsskiftet 2022-23 – og at vi kan flytte ind hen over foråret 2023, tilføjede direktøren om de videre planer. 

Grundkøb til 24 millioner

Tidligere har Normals logistikdirektør Henrik Bøgelund udtalt til Licitationens søstermedie Fremtidens Logistik, at byggeriet af titusindvis kvadratmeter lager er en betragteligt investering for Normal. 

- Vi kender ikke prisen endnu, men vi har naturligvis haft vores overvejelser. Dem har vi bare har ikke lyst til at bringe ud i offentligheden. Men det bliver utvivlsomt vores største investering hidtil, siger Henrik Bøgelund.

De 194.000 kvm erhvervsjord, hvorpå byggeriet finder sted, kostede til gengæld næsten 24 mio. kr. 

På fuld kapacitet medfører logistikcentret foruden 600 medarbejdere også yderligere 200 daglige lastbiler til motorvejen.

En halv kilometer facade

Omfanget betyder blandt andet, at faciliteterne får en facade på hele 507 meter ud mod motorvej E 45. 

Det er hensigten, at logistikcentret opnår DGNB guld-certificering. Projektet udføres i et samarbejde med ingeniørfirmaet Rønslev, Horsens, og arkitektfirmaet Frost Larsen, Skanderborg. 

Udover lagerhal med reoler og trucks-baner, omfatter projektet kontorer samt køkken- og badefaciliteter til chaufførerne. Desuden omfatter projektet et stort udendørs anlæg med regnvands-bassiner og P-arealer til mange lastbiler. 

Valget af materialer er det samme som på Normals domicil i Skanderborg, som Base Erhverv også har bygget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079