23948sdkhjf

Højborg for hestesport til 400 millioner på vej i Sydjylland

Foreningen Sydjysk Hestesport har fire kommuner i spil som hjemsted for en ny arena med plads til al slags hestesport, forretninger, restaurant med mere til anslået 400 mio. kr. 

Til formålet skal der bruges et minimum 40 hektar stort areal, og hestesportsfolket vil allerede inden jul have afklaret hvor i enten Vejle, Kolding, Billund eller Vejen Kommune arenaen skal placeres. Det skriver JV.dk

– Det er et utroligt ambitiøst projekt, og vi har fået rigtigt positive tilbagemeldinger fra de forskellige foreninger inden for hestesport. Når vi er færdige med at fastsætte det endelige budget, skal vi ud at finde pengene. Vi er klar over, at vi skal have fat i de rigtige investorer, ligesom vi skal i gang med fundraising. Selvom det er mange penge, forholder vi os meget optimistiske, fortæller Søren Nielsen, formand for Sydjysk Hestesport, til avisen. 

Fordelt over fire faser vil en 1.400 meter travbane i den første fase kunne være klar allerede i sommeren 2024. Forudsat planerne holder og pengene.

I de følgende to faser er der henholdsvis faciliteter til andre hestesportsgrene samt tribune, restaurationsbygning og lignende til det hesteglade publikum på tegnebrættet. Disse tre faser ventes ifølge Søren Nielsen at løbe op i 80-85 mio. kr. og stå klar i henholdsvis sommeren 2024, medio 2025 og medio 2027. 

Fjerde og sidste fase, som er beskrevet i ringe detalje, skulle så ende på en pris på mere end 300 mio. kr. Hvornår den eventuelt kan være realiseret, er ifølge JV.dk ikke omtalt i planerne. 

Sydjysk Hestesports planer for hestesportarenaen er opstået i kølvandet på Kirkbi A/S, Lego-familiens holdingselskab, købte travbanen i Billund for i stedet at etablere at etablere en ny bydel på det cirka 200.000 kvm store areal.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109