23948sdkhjf

Byggesager får på puklen - København skyder millioner i privat hjælp

I de netop overståede budgetforhandlinger i Københavns Kommune er der sikret mere end 11 mio. kr. til at købe privat hjælp at få bugt med de lange ventetider på byggesagsbehandling i kommunen. 

Dermed kan op mod 1.000 byggesager afvikles hurtigere end normalt, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Derudover er der afsat 8,6. mio. kr. til at sikre, at forvaltningen kan fastholde det nuværende antal byggesagsbehandlere i 2022 og 2023.  

– Flere erhvervsklima-målinger viser, at København ligger i bunden blandt andet på grund af den lange byggesagsbehandlingstid. Derfor skal skeen i den anden hånd, hvis vi skal genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid og levere den bedst mulige service til dem, der gerne vil bygge nyt eller udvide, siger Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), i meddelelsen.

Kommunen bruger i gennemsnit over 5 ½ måned på at behandle en ansøgning om et erhvervsbyggeri med flere etager, og dermed er der lang vej til det nationale mål på 55 dage for etagebyggeri for erhverv.

Sagsbehandlingstiden for byggesager i København er for lang, blandt andet fordi det statslige Bygningsreglement fra 2018 volder kommunerne problemer og også vurderes at være stærkt medvirkende til, at der sidste år var fejl i godt 70 pct. af de byggeansøgninger Københavns Kommune modtog, lyder det i meddelelsen. Samtidig er der sket en mærkbar stigning i nybyggerier i København de seneste seks år, som også lægger pres på byggesagsbehandlingen. 

Udover midler til det sagsforberedende arbejde og til at fastholde niveauet af byggesagsbehandlere, er der afsat penge til at nedbringe sagsbehandlingstiden på afslutning af byggesager, hvor forvaltningen ellers forudser, at der vil opstå en flaskehals, når de mange byggerier, der sættes i gang i dag, skal færdigmeldes.  

Derudover er der afsat midler til at nedbringe sagsbehandlingstiden for byggesager i såkaldte byudviklingsområder, hvor der også er en stigning i antallet af byggeansøgninger.    

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125