23948sdkhjf

NCC skal ombygge fredet undervisningsbyggeri

Det fredede Aarhus Statsgymnasium fra 1958 skal om- og udbygges. Opgaven er lagt i hænderne på NCC, GPP Arkitekter, Sloth Møller samt Boldt & Henningsen.
I begyndelsen af året sendte Aarhus Kommune den forestående ombygning af Aarhus Statsgymnasium i udbud som totalentreprise, og valget af entreprenørteam er nu truffet.

Byggeriet er lagt i hænderne på NCC Construction, der har vundet entreprisen i samarbejde med GPP Arkitekter, ingeniørfirmaet Sloth Møller samt landskabsarkitekterne Boldt & Henningsen.

Projektet omfatter en tilbygning vest for det eksisterende gymnasium på ca. 2.570 m² samt renovering af eksisterende kantine på ca. 970 m². Undervisningsbygningen sammenbygges med gymnasiets eksisterende fredede bygning. Opgaven omfatter ligeledes landskabsbearbejdning af indre gårdrum og det nære udeareal omkring nybygningen samt evt. anlæg af parkeringspladser.

Klar til fremtiden
Aarhus Statsgymnasium er tegnet af arkitekterne Gravers og Richter og indviet i 1958. Skolen blev i 2003 fredet af Kulturarvstyrelsen med begrundelsen ”særligt fremragende arkitektoniske værdier, der kan begrunde en fredning af en bygning, der er under 50 år gammel.”

GPP Arkitekter oplyser på sin hjemmeside, at det vindende projekt sigter mod at skabe et bedre arbejds- og studiemiljø for alle på skolen.

- Med etableringen af en ny tilbygning med ti nye undervisningslokaler, to billedkunstlokaler, et studieområde, tre grupperum samt et dobbelthøjt fællesområde med amfitrappe er gymnasiet klar til at imødekomme fremtidens behov og udfordringer.

Karakterbærende arkitekturtræk fra de eksisterende bygninger videreføres i tilbygningen for at sikre, at den samlede bebyggelse fortsat vil fremstå som et homogent anlæg. Overgangen mellem det eksisterende byggeri og tilbygningen etableres som en gennemlyst forbindelsesgang med grønnegården på den ene side og to mindre lysgårde med hhv. spejlbassin og arbejdsgård på den anden side.

Det er i øvrigt anden gang på få måneder, at GPP Arkitekter vinder en ombygning af et gymnasium i Aarhus. I december 2011 var tegnestuen således med på det team, der løb med sejren i konkurrencen om Marselisborg Gymnasium. Læs mere i artiklen: Hoffmann skal ombygge gymnasium
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11