23948sdkhjf

Vinderforslag sætter ålegræs på facaden på p-hus til 600 biler

Nordland Arkitekter er kåret som vinder af den åbne arkitektkonkurrence for P-hus Asger Jorn i Ørestad Syd af et enigt dommerudvalg.  

Med deres forslag "P-Hus Asger Jorn - Fra Hav til Have" har de formået at skabe et visionært udtryk for det nye P-hus, samtidig med at forslaget åbner bygningen op og skaber en indbydende adgang for de mange brugere, lyder det i en pressemeddelelse fra By & Havn.

Det nye P-hus skal både forsyne området med 600 parkeringspladser - både almindelige og elbils pladser, og skal samtidig bidrage til de nære omgivelser med en udadvendt funktion på 595 kvm i stueetagen og en kommende taghave og restaurant på p-husets tag. 

I dommerbetænkningen skrives om vinderforslaget:

"Med henvisning til Ørestads særegne kvaliteter, introducerer forslaget en stærk fortælling, der binder fortid og fremtid sammen. Forslagets mørke polymer-plader af ålegræs skal således læses som reference til Amager vests historie, der bygger på opfyld af tidligere vandarealer. Materialevalgets fokus på miljømæssige egenskaber kan læses som Ørestads mangeårige ambition om bæredygtig udvikling."

I maj 2021 udskrev By & Havn den åben konkurrence om det arkitektoniske udtryk for det kommende P-hus på 24.500 kvm fordelt på seks etager med plads til 600 biler ved Asger Jorns Alle i Ørestad Syd. I konkurrencen var der kommer 15 forslag, der alle levede op til de krav, der var blevet stillet. 

Konkurrencen bestod i at komme med forslag til P-husets arkitektoniske helhedsgreb, i form af p-husets facader, kantzone og til tilgængeligt grønt tag, inklusive en udvendig adgangstrappe.

Det nye P-hus skal stå færdigt i 2024.

Tagfarm på toppen

P-huset får ikke kun ålegræs-grønne facader. På taget af det kommende p-hus skal der også etableres en tagfarm. I København Kommunes budgetaftale er der nemlig afsat sammenlagt 8 mio. kr. til en foranalyse samt etablering af tagfarmen - og oveni er der afsat penge til service og drift i fremtiden.

I sommeren 2021 blev der udarbejdet et første udkast til tagfarmens indhold af arkitekterne fra Lendager Group.

For at tagfarmen kan realiseres, skal konstruktionen af taget ændres i forhold til konventionelle P-huse. Det er en merudgift på 10 mio. kr., som By & Havn bidrager med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127