23948sdkhjf

Millionstøtte til formidlingsfaciliteter

Realdania har udvalgt Rubjerg Knude som ét af 10 særlige steder, hvor man vil realisere ankomst- og formidlings-faciliteter, der skal forbedre oplevelsen af naturen.
Det spektakulære landskab med sand og vand ved Rubjerg Knude nord for Løkken i Vendsyssel er udvalgt som ét af 10 særlige steder i yderområdernes landskaber, som får samlet 33 mio. kr.

Midlerne skal anvendes til realisering af ankomst- og formidlingsfaciliteter, forstået som små, præcise arkitektoniske indgreb, der skal forbedre oplevelsen af naturen.

Bag udvælgelsen står Realdania og Naturstyrelsen under Miljøministeriet i samarbejde med et fagligt ekspertpanel. Udvælgelsen sker som en del af den femårige Realdania-kampagne 'Stedet Tæller'. Samtidig lanceres publikationen 'Steder i landskabet', der skal inspirere ejere, bygherrer og turismeaktører i yderområderne til at skabe nye oplevelser med små arkitektoniske indgreb på det enkelte steds præmisser.

Arkitektkonkurrence over sommeren
Ved Rubjerg Knude skal initiativet vil opgradere ankomst- og parkeringsforhold. Tanken er også at skabe et forløb i området så de besøgende kan gå en tur, samt at skabe adgang til fyret indtil det forgår gennem en let installation.

I udvælgelsen af de 10 steder i landskabet har det faglige ekspertpanel, Naturstyrelsen og Realdania lagt vægt på at finde spektakulære steder med et potentiale, hvor mindre og meget nænsomme indgreb kan skabe stor værdi. Der er også lagt vægt på en spredning i landskabstyper og geografi.

I løbet af sommeren følger arkitektkonkurrencer om den endelige udformning af de forskellige landskabelige indgreb, og til efteråret gennemføres et fælles udviklingsforløb for de involverede kommuner, bygherrer og arkitekter. De konkrete arkitektoniske indgreb forventes gennemført fra 2013. Når projekterne er realiseret vil de indgå i Naturstyrelsens generelle formidlingsplatform ”Naturoplevelser”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11