23948sdkhjf

Elementbyggeri på plads på Amager

Råhuset til den nye daginstitution `Det Røde Hjørne´ på Sundholmsvej står nu klar, og det blev fejret med et rejsegilde d. 19. april.
Rumstore elementer bygget på Scandi Byg´s fabrik i Nordjylland er fragtet til København på lastbiler. Her har håndværkerne knoklet for at få råhuset til institutionen "Det Røde Hjørne" klar til rejsegildet. Der blev det til taler af henholdsvis Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang (S) og Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev (V). Også arkitekterne fra ONV Arkitekter.

Daginstitutionen udformes så den nærmest slår en krølle på sig selv og på den måde dannes et indre beskyttet fælles gårdrum. Bygningen kommer til at ligge i forlængelse af nabobygningen og folder sig rundt om hjørnet og ned langs Sundholmsforbindelsen.

Arkitekterne har desuden arbejdet for at skabe `Nærhed i det store´, hvilket kommer til at kendetegne den nye daginstitution på flere måder. Set udefra kommer de mindste børn til at få deres gang i en stor bygning, men oplevelsesmæssigt vil børnene få et tilhørsforhold til mindre enheder.

Dette kommer til udtryk ved, at der på daginstitutionens tre etager skabes mindre enheder, der har egen adgang. Samtidig får alle børnegrupper adgang til deres ’eget’ udeareal.

Daginstitutionen kommer til at give plads til 72 vuggestuebørn og 88 børnehavebørn og forventes klar til brug i juni 2012.

’Det Røde Hjørne’ opføres med Scandi Byg som totalentreprenør og ONV som arkitekt på projektet. Scandi Byg den 29. november 2010 udpeget som vinder af en konkurrence med fem prækvalificerede teams.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094