23948sdkhjf

330 millioner - endnu en runde af Bygningspuljen åbner

Energistyrelsen åbner igen for ansøgninger til Bygningspuljen for boligforbedringer, der sparer energi. Det sker i morgen, tirsdag den 28. september, og i denne runde af er der afsat 330-340 mio. kr.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse. 

Seneste ansøgningsrul i april nåede kun at være åben i 13 timer, inden der blev lukket for kassen. Energistyrelsen havde på det tidspunkt modtaget ansøgninger for 250 mio. kr., hvilket var det beløb, der kunne ansøges om.

I løbet af sommeren blev et politisk flertal enige om at justere i Bygningspuljen, så den blev målrettet de boliger med størst behov for energirenovering. Desuden blev det besluttet at lægge to planlagte runder i efteråret 2021 sammen til én. 

Baggrund om Bygningspuljen

• Bygningspuljen stammer fra Energiaftalen 2018 og har til formål at fremme energibesparelser i boliger.

• Fra 2020-2026 er der afsat cirka 2,5 mia. kr. til puljen. Pengene stammer fra energiaftalen 2018, klimaaftalen for energi og industri mv. 2020 og Finansloven 2021.

• Puljen er i denne runde på ca. 330-340 mio. kr. I 2021 er der samlet set 675 mio. kr. i Bygningspuljen.

Nu lyder det fra Energistyrelsen om ændringerne, at de skal sikre, at flere kan få gavn af pengene, og at pengene samtidig bliver givet til de boligrenoveringer, der sparer mest energi. Alle kan fortsat søge om tilskud til varmepumper, mens ansøgere i denne runde kun kan opnå tilskud til isolering og nye vinduer, hvis deres bolig har energimærke E, F eller G. 

Da der igen er en begrænset mængde penge til rådighed er ingen sikret tilskud, selvom de har ansøgt og lever op til kriterierne, understreger styrelsen.

Sagsbehandlingen foretages kronologisk i den rækkefølge, som ansøgningerne er modtaget i og forventes at være afsluttet ved årsskiftet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101