23948sdkhjf

Vandsalamander stopper ikke boligbyggeri i Middelfart

Padearten stor vandsalamander satte i sommers en foreløbig stopper for byggeriet af ny bydel på Lærkesletten på Amager Fælled i København. 

Nu forsøger lokale miljøaktivister at få stoppet et boligbyggeri efter fund af den lille padeart på en byggeplads ved Strib på Vestfyn. Men her afviser Middelfart Kommune at stoppe byggeriet af over 100 boliger, skriver Fyens.dk. 

Fra miljøaktivisterne lyder det blandt andet, at rydning af grunden med træfældning samt kørsel med store maskiner ødelægger levesteder for sjældne dyr – herunder stor vandsalamander. Det er, fremhæver de, i strid med og den danske Naturbeskyttelseslov og EU's Bilag 4, som forbyder, at man ødelægger levesteder for truede dyr. 

Efter et besøg på steder afviser en biolog ved kommunens miljøafdeling at have set noget, der er i strid med Naturbeskyttelseslovens paragraf 3, der omhandler særlige naturområder, eller EU's Bilag 4. Blandt andet med henvisning til, at to søer – levested for vandsalamanderen – bevares. 

– Vi har jo ikke noget at gøre med bygherre eller nogen interesse i, at Living Development får lov at gennemføre sit projekt. Det er jo bare sådan, lovgivningen er. Vi skal som tilsynsmyndighed sikre os, at der ikke foregår noget ulovligt på grunden, og det mener vi ikke, der gør efter vores tilsyn, derfor har vi heller ikke noget grundlag for at stoppe byggeriet, siger Hanne Laursen Natur- og miljøchef i Middelfart Kommune, til fyens.dk. 

Boligprojektet i Strib omfatter ifølge Living Development, firmaet bag byggeriet, omfatter 10.542 kvm fordelt på 1-plans boliger og etageboliger. Projektet opføres oven på et tidligere olieberedskabslager fra Den Kolde Krig på Billeshavevej, og siloerne danner ifølge Living Development fundament for projektets etagebyggeri.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125