23948sdkhjf

10 års forarbejde og et spadestik skyder gang i fremtidens Mjølnerpark

Mere end 600 nye og nyrenoverede boliger står om få år klar til beboerne i det udsat boligområde. Efter års tilløb blev starten på de fysiske arbejder markeret denne uge med første spadestik-ceremoni. 

Spadestikket markerer ikke blot påbegyndelsen af renoveringsarbejdet i bydelen, det markerer samtidigt, at man nu rykker et vigtigt skridt tættere på fremtidens Mjølnerparken, der skal skabe tryggere rammer for nye såvel som nuværende beboere. Det skriver Mjølnerparkens almene boligselskab Bo-Vita i en pressemeddelelse.

– Mjølnerparken har et enormt uforløst potentiale, , siger formand for Mjølnerparkens Almene Boligselskab Bo-Vita, Jan Hyttel, i forbindelse med markeringen.

– Ved at renovere boligerne og åbne bydelen mere op, skaber vi ikke blot et bedre hjem for beboerne i Mjølnerparken, vi skaber også et mere åbent og trygt område, lyder det også fra Jan Hyttel.

Casa er hovedentreprenør og skal de kommende år transformere boligerne til fremtidssikrede, moderne hjem. Selskabet opfører 89 nye familie- og ældreboliger, 56 ungdomsboliger og renoverer 476 af de eksisterende boliger, der blandt andet får nyt bad og køkken. 

Norconsult Arkitektur (tidligere KHS Arkitekter) er arkitekt og totalrådgiver bag det store renoveringsprojekt.

– Byggeriet vil både transformere denne del af Nørrebro og skabe integration af bebyggelsen i bydelens skala og liv mellem husene og samtidig forbedre boligerne, til stor gavn for nye såvel som nuværende beboere, siger Morten Rønne, tegnestuechef hos Norconsult Arkitektur.

Arbejdet med Den Fysiske Helhedsplan for Mjølnerparken blev påbegyndt i 2011, og i 2015 stemte 89 pct. ud af 509 deltagende beboere for, at Mjølnerparken skal udvikles og renoveres. 

I september 2021 kom de sidste godkendelser fra Københavns Kommune, og renoveringsarbejdet vil løbe frem til 2024, hvor arbejdet forventes afsluttet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11