23948sdkhjf

Duo opfører 130 boliger på havnefronten i Vordingborg

Et nyt byggeri med mere end 130 boliger til familier og ældre borgere vil om få måneder blive sat i gang på havnefronten ved Sydhavnsvej i Vordingborg. Det er boligudviklerne Scandinavian Property Development og Kiss Development, der står bag projektet, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Hovedparten af boligerne får havudsigt, og der er - lyder det fra de to udviklingsselskaber - lagt vægt på et levende boligområde med grønne områder. I stueetagen bliver der direkte ud til havnepromenaden afsat plads til klubfaciliteter med omklædning og sauna, for eksempel ved etablering af et havnebad , kajakpolo-baner eller tilsvarende initiativer.

Det i alt 11.000 kvm store byggeri består af tre bygninger med 44 boliger til familier, 28 lejligheder til seniorer og 60 plejehjemsboliger. Sammen med de nuværende modulhuse på Sydhavnsvej, der med tiden vil blive omdannet til ungdomsboliger, sigter folkene bag mod at skabe et boligområde med plads til alle generationer.

Fakta: Boligprojektet på havnefronten i Vordingborg

11.000 kvm nyt byggeri i blandet boligområde, der vil omfatte familieboliger, seniorboliger, friplejeboliger og ungdomsboliger

● Opføres ved Sydhavnsvej i første række til vandet

● Bygningen længst mod vest bliver på op til femten etager og dermed en signatur for byggeriet

● I alt 44 boliger til familier, 28 lejligheder til seniorer og 60 moderne plejehjemsboliger

● 84 kvm klublokaler med udsigt over vandet med omklædning og sauna, for eksempel ved etablering af et havnebad, kajakpolo-baner eller tilsvarende initiativer

● De 60 moderne plejeboliger bliver et friplejehjem, som tilføres Vordingborg Kommune uden udgifter for kommunen

● Forventes færdigt i slutningen af 2023

Parterne bag byggeriet påbegyndte ansøgning om byggetilladelse hos kommunen ultimo september 2021, og dermed forventes første spadestik at blive taget i starten af det nye år. Byggeriet vil efter planen stå færdigt i slutningen af 2023. 

Vordingborgs første friplejehjem

De 60 plejeboliger vil blive indrettet i de nederste etager ud mod havefronten som et friplejehjem. Det bliver det første friplejehjem i Vordingborg Kommune, og er åbent for alle borgere, der er visiteret til en plejehjemsplads. 

– Ved at opføre et blandet byggeri på havnefronten med flere boligformer kan vi skabe plads til også at indrette et friplejehjem til kommunens ældste borgere, siger Niclas Thorsbrenner fra Scandinavian Property Development, i pressemeddelelsen. 

Den privat operatør Danske Diakonhjem har været en del af dialogen med Vordingborg kommune gennem hele byggeriets planlægningsfase. Danske Diakonhjem driver i dag mere end 50 plejetilbud over hele landet på non-profit basis.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.114