23948sdkhjf

Munck Forsyningsledninger vinder endnu en opgave i Vejle

Anlægesentreprenøren Munck Forsyningsledninger og Vejle Fjernvarme har netop markeret startskuddet på en stor udbygning af fjernvarmenettet i Vejle-bydelen Uhrhøj Øst. 

– Vi føler os meget trygge ved, at det er et stort professionelt firma, der skal udføre opgaven. Der er nogle anlægstekniske udfordringer i området, med blandt andet krydsning af Jellingvej, og udførelse af de stejle strækninger af Gl. Kongevej og Chr. Winthersvej, udtaler formand i Vejle Fjernvarme, Reimer Mikeli Olsen, i en pressemeddelelse.

– Det har vi aldrig oplevet før

Projektet bidrager til den grønne omstilling, hvor hovedsageligt olie- og gasfyr fjernes, og ændres til fjernvarme med meget lav CO2-belastning. 

– I det nye forsyningsområde er der 325 huse. Som altid når vi sætter gang i et nyt konverteringsområde, er det en forudsætning, at mindst 40 pct. af husene tilmelder sig fjernvarmen for at få en fornuftig økonomi. Her i Uhrhøj Øst er vi meget overvældet over tilmeldingen, der er nået op på 230 huse, svarende til 71 pct. af de mulige, fortæller formand i Vejle Fjernvarme Reimer Mikeli Olsen i forbindelse med første spadestik.

– Det har vi aldrig oplevet før, og med de mange tilmeldinger tegner der sig en sund projektøkonomi, tilføjer han.

200 i fjernvarme-arbejde i Jylland alene

Hos entreprenørvirksomheden Munck Forsyningsledninger er der også glæde at spore. Virksomheden oplever vækst inden for fjernvarmeområdet, hvor de alene i Jylland beskæftiger et godt stykke over 200 medarbejdere med etablering fjernvarmeledninger. 

– Vi har over den seneste periode fået tildelt flere opgaver i Vejle, og med projektet i Uhrhøj Øst, ser vi frem til et endnu et godt samarbejde det kommende års tid, fortæller Munck Forsyningsledningers regionsdirektør i Jylland, Per Jensen, i pressemeddelelsen. 

Munck Forsyningsledninger forventer, at det høje aktivitetsniveau på fjernvarmeområdet vil forsætte de kommende år - ikke mindst drevet af den grønne omstilling, hvor mange boliger skal konverteres fra fossile varmekilder til fjernvarme. 

– Vi kan se, at flere forsyningssleskaber planlægger konverteringsprojekter, hvilket vi derfor forventer os meget af de kommende år, oplyser Per Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11