23948sdkhjf

Junckers-underskud på 38 millioner

Svigtende salg i Sydeuropa er den primære årsag til, at Junckers Industrier i 2011 måtte indkassere et stort underskud for fjerde år i træk.
2011 bød endnu engang på røde tal hos trægulvsproducenten Junckers. Underskuddet lyder på -38,7 mio. kr. mod -19,3 mio. kr. året før, og virksomheden skal helt tilbage til 2007 for at finde sit seneste overskud.

Omsætningen udgjorde 450 mio. kr. i 2011, og det er en nedgang på tre procent i forhold til året før. Det primære driftsresultat lyder på -26 mio. kr. mod -5,3 mio. kr. i 2010.

- Aktivitetsniveauet på en række af de primære markeder var også i 2011 præget af lavkonjunktur. Efter 1. halvår var nettoomsætningen faldet med fem procent, hvoraf en del blev hentet i 2. halvår, således at faldet ved årets udgang var på knap tre procent i forhold til året før. Særligt var Sydeuropa hårdt ramt som følge af den eskalerende statsgældskrise. Korrigeres der for faldet på disse markeder, ville 2011 samlet set have udvist en mindre vækst, forklarer Junckers blandt andet i sin årsrapport.

Det samlede omsætningsfald på 13 mio. kr. kan primært henføres til markederne i Spanien, USA og Italien, der alle har været hårdt ramt af gældskrisen. På trods af svære markedsforhold, er det til gengæld lykkedes at øge omsætningen og markedsandelen i specielt Danmark, Sverige og Frankrig, oplyser Junckers.

Besparelser for 11 millioner
Afsætningen af plankegulve faldt hen over året, mens salget af kerneproduktet parketgulve det meste af året holdt afsætningsniveauet fra 2010.

I lighed med 2010 blev der også i 2011 indsat ekstra ressourcer på salgsområdet, hvilket har medført en stigning i salgs- og distributionsomkostningerne. En del af de nye salgsressourcer er først indsat i 2. halvår, hvilket har betydet, at den forventede effekt på nettoomsætningen som følge heraf ikke er nået at slå fuldt igennem i 2011.

Som følge af den svigtende afsætning iværksatte Junckers i september og oktober tiltag til omkostningsbesparelser, blandt andet gennem omstrukturering og personalereduktion. Helårseffekten heraf forventes at blive besparelser på ca. 11 mio. kr., men grundet det sene tidspunkt på året har effekten været begrænset i 2011. Hertil kommer, at bl.a. fratrædelsesomkostninger har overskygget besparelserne i året.

Fortsat svært i 2012
Det stigende aktivitetsniveau i slutningen af 2011 afspejlede sig i en stigende ordrebeholdning i slutningen af året og begyndelsen af 2012.

Men på trods af ordrebeholdningen og de igangsatte initiativer oplever Junckers fortsat svære markedsforhold, og det har resulteret i et lavere omsætningsniveau end forventet i første kvartal af året.

De besparelsestiltag, som blev gennemført i 2011, forventes at få fuld effekt i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078